Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΔΕΗ: Κλείνει η εκκρεμότητα με τα βιομηχανικά τιμολόγια
[Euro2day]: ΔΕΗ: Κλείνει η εκκρεμότητα με τα βιομηχανικά τιμολόγια

[Euro2day]: ΔΕΗ: Κλείνει η εκκρεμότητα με τα βιομηχανικά τιμολόγια

Εως τα τέλη του μήνα η νέα διετής συμφωνία με τους βιομηχανικούς πελάτες της Επιχείρησης. Προβλέπει αυξήσεις 20% στο ανταγωνιστικό σκέλος. Στόχος της Επιχείρησης η κυμαινόμενη τιμή χρέωσης από το 2023.

Μετά τη συμφωνία με την Αλουμίνιον της Mytilineos, η ΔΕΗ βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και με τους υπόλοιπους βιομηχανικούς πελάτες της, για την οριστικοποίηση των νέων συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι «τα χέρια θα δοθούν» μέχρι τέλη του μηνός. Και η πλευρά της βιομηχανίας επιδιώκει να μπει τέλος σε αυτήν την εκκρεμότητα, με δεδομένο ότι οι προηγούμενες συμβάσεις, 3ετούς διάρκειας, έληξαν το 2020. Καθώς, όπως λένε οι σχετικές πληροφορίες, χωρίς τον υπολογισμό του κόστους ενέργειας δημιουργείται αβεβαιότητα για οποιοδήποτε αναπτυξιακό πλάνο.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Euro2day.gr, τα νέα συμβόλαια θα είναι διετούς διάρκειας, για το 2021-2022, και θα περιλαμβάνουν αυξήσεις της τάξης του 20% στο ανταγωνιστικό σκέλος.

Από το 2023 στόχος της ΔEΗ είναι να μην υπάρχει σταθερή τιμή χρέωσης, αλλά κυμαινόμενη, που θα συνδέεται με τη μεσοσταθμική μηνιαία τιμή της Αγοράς Επόμενης Ημέρας, με άλλα λόγια, θα συναρτάται με το χονδρεμπορικό κόστος. Και γι αυτό θα υπάρχει ρητή αναφορά στις συμβάσεις που θα έρθουν προς υπογραφή, οπότε οι βιομηχανικοί πελάτες της θα κληθούν να δεσμευθούν και να αποδεχθούν το καθεστώς που θα ισχύσει στην τιμολόγηση της ενέργειας σε δύο χρόνια. Οι συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη γίνονται σε αυτή τη βάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!