Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τα δεδομένα στο χρηματιστήριο μετά το νέο ξεπούλημα
[Euro2day]: Τα δεδομένα στο χρηματιστήριο μετά το νέο ξεπούλημα

[Euro2day]: Τα δεδομένα στο χρηματιστήριο μετά το νέο ξεπούλημα

Μπαράζ ρευστοποιήσεων οδήγησε ξανά τον Γενικό Δείκτη στη στήριξη των 720 μονάδων. Γιατί έχει επικρατήσει ο πανικός και γιατί το πτωτικό momentum ενισχύεται. Οι ζώνες τιμών με σημασία σε δείκτες και μετοχές.

Παρά την πρόσκαιρη αντίδραση της αγοράς έως τις 780 μονάδες και το +8% από το χαμηλό της, η κατάσταση πανικού διατηρείται στο Χ.Α.

Οι τιμές των ελληνικών μετοχών συνεχίζουν να ξεπερνούν σε απώλειες όλες τις παγκόσμιες αγορές και αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι έχουν επίσημα εισέλθει σε bear market. Το γεγονός ότι σε όλους τους βασικούς δείκτες αλλά και σε πληθώρα μετοχών, έχει διασπαστεί ο απλός κινητός μέσος όρος 200 ημερών, αποτελεί άκρως αρνητικό στοιχείο για τη μεσομακροπρόθεσμη τάση, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το χαμηλό του Γενικού Δείκτη στις 689 μονάδες στις 52 εβδομάδες βρίσκεται στο προσκήνιο ως η επόμενη περιοχή με ύψιστη σημασία στην τεχνική εικόνα. Το πλέον αρνητικό για την αγορά είναι ότι οι μετοχές των ισχυρών ομίλων της εγχώριας οικονομίας Titan International, Motor Oil, Aegean Airlines, Ελληνικά Πετρέλαια , Μυτιληναίος και Viohalco σημειώνουν πτώση 15%-30% τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με εξαίρεση την Τέρνα Ενεργειακή, καταγράφουν απώλειες από τις αρχές του έτους έως και 52%.

Το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη

Στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι πιο πιεσμένοι τίτλοι σε σχέση με το υψηλό τους είναι οι Ελλάκτωρ, Τράπεζα Πειραιώς, Viohalco, Eurobank και Εθνική Τράπεζα. Η στήριξη είναι ακριβώς πλέον στις 1.790 μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!