Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΔΕΔΔΗΕ: Η «εμπιστοσύνη» και το στοίχημα της ιδιωτικοποίησης
[Euro2day]: ΔΕΔΔΗΕ: Η «εμπιστοσύνη» και το στοίχημα της ιδιωτικοποίησης

[Euro2day]: ΔΕΔΔΗΕ: Η «εμπιστοσύνη» και το στοίχημα της ιδιωτικοποίησης

Ποια ερωτήματα διατυπώνονται για την έκβαση του εγχειρήματος. Τι απαιτούν οι υποψήφιοι μνηστήρες από τη ΔΕΗ και ποια είναι βούληση της τελευταίας για το μάνατζμεντ και το δικαίωμα εκπροσώπησης στη διοίκηση. Το τίμημα και οι επενδύσεις.

Η εξέλιξη των διαβουλεύσεων μεταξύ ΔΕΗ και υποψήφιων επενδυτών, για τον βαθμό αποφασιστικού λόγου και ρόλου που θα αποκτήσουν οι δεύτεροι στα τεκταινόμενα του ΔΕΔΔΗΕ, εκτιμάται ότι θα επιδράσει σημαντικά στην ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day,gr, βούληση της ΔΕH είναι να έχει ο επενδυτής που θα αποκτήσει το 49% του ΔΕΔΔΗΕ ισχυρά δικαιώματα μειοψηφίας, κάτι το οποίο πρόθεση είναι να αποτυπωθεί στην τελική συμφωνία. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό πώς εννοεί η ΔΕH τα δικαιώματα αυτά. Με αυτό το σκεπτικό, μπορεί σήμερα να αναμένεται η δημοσιοποίηση της short list των επενδυτών που θα εισέλθουν στην τελική ευθεία της κούρσας για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, όμως, για την έκβαση του εγχειρήματος διατυπώνονται ακόμη ερωτήματα.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕH θα συνεδριάσει σήμερα για το θέμα αυτό και θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις με το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Εξαρχής, η ΔΕΗ είχε εκφράσει, και δημόσια, τη βούληση της να μην έχει ο εν δυνάμει ιδιώτης εταίρος που θα μπει στον ΔΕΔΔΗΕ είτε το μάνατζμεντ, είτε δικαίωμα εκπροσώπησης στη διοίκηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!