Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: DBRS για τράπεζες: Αύξηση των NPL και πίεση στα έσοδα το 2021
[Euro2day]: DBRS για τράπεζες: Αύξηση των NPL και πίεση στα έσοδα το 2021

[Euro2day]: DBRS για τράπεζες: Αύξηση των NPL και πίεση στα έσοδα το 2021

Δεδομένου του δύσκολου περιβάλλοντος εσόδων λόγω της πανδημίας Covid-19 και τις χαμηλές αποδόσεις, παραμένει βασικό για τις ευρωπαϊκές τράπεζες να μειώσουν περαιτέρω το λειτουργικό κόστος, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης.

Εκθεση για τις προοπτικές των ευρωπαϊκών τραπεζών το 2021 δημοσίευσε ο οίκος αξιολόγησης DBRS. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

*Η DBRS αναμένει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν πίεση στα έσοδα το 2021, μετά από μία δύσκολη χρονιά το 2020.

*Δεδομένου του δύσκολου περιβάλλοντος εσόδων λόγω της πανδημίας Covid-19 και τις χαμηλές αποδόσεις, παραμένει βασικό για τις ευρωπαϊκές τράπεζες να μειώσουν περαιτέρω το λειτουργικό κόστος.

*Η DBRS θεωρεί ότι η πίεση για βελτίωση των αποδόσεων ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω εγχώριες συγχωνεύσεις σε ορισμένες χώρες (ιδίως στην Ιταλία και την Ισπανία).

*Μία σημαντική αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) είναι πολύ πιθανή το 2021, καθώς η κυβερνητική στήριξη τελειώνει, με την πορεία των NPL να παραμένει συνάρτηση της διάρκειας των οικονομικών περιορισμών, του συνολικού οικονομικού αντίκτυπου καθώς και τυχόν πρόσθετων μέτρων στήριξης.

*Η άφθονη ρευστότητα θα συνεχιστεί το 2021, ωστόσο η DBRS θεωρεί την πρόσφατη αύξησητων καταθέσεων ως απίθανο να αποτελέσει μόνιμη μετατόπιση του συνδυασμού χρηματοδότησης των τραπεζών.

*Η DBRS αναμένει ότι η επιδείνωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων θα προκαλέσει αύξηση των στοιχείων ενεργητικού σταθμισμένου κινδύνου, επηρεάζοντας τα επίπεδα κεφαλαιοποίησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!