Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Covid-19: Πάνω από 30 εκατ. κρούσματα στη Ν. Ασία
[Euro2day]: Covid-19: Πάνω από 30 εκατ. κρούσματα στη Ν. Ασία

[Euro2day]: Covid-19: Πάνω από 30 εκατ. κρούσματα στη Ν. Ασία

Αυτό τον μήνα η Ινδία επέκτεινε την εκστρατεία εμβολιασμού σε όλους όσοι είναι άνω των 18 ετών. Ωστόσο δεν έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση παρά το γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη παραγωγός εμβολίων διεθνώς. Σημαντικές ελλείψεις εμβολίων.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή της νότιας Ασίας ξεπέρασαν σήμερα τα 30 εκατομμύρια, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters που βασίζεται στα επίσημα στοιχεία των χωρών, κυρίως λόγω της ραγδαίας ανόδου των μολύνσεων στην Ινδία, ενώ παράλληλα στην περιοχή υπάρχει έλλειψη εμβολίων κατά της covid-19.

Η Ινδία, η δεύτερη πιο πολυπληθής χώρα παγκοσμίως, κατέγραψε αυτό τον μήνα τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από covid-19 από την αρχή της πανδημίας, με τους θανάτους εκεί να αποτελούν περισσότερο από το ένα τρίτο των θανάτων που καταγράφηκαν τον Μάιο παγκοσμίως.

Στην περιοχή της νότιας Ασίας –Ινδία, Μπανγκλαντές, Πακιστάν, Μπουτάν, Νεπάλ, Μαλδίβες και Σρι Λάνκα– έχει καταγραφεί περίπου το 18% του συνόλου των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως και σχεδόν το 10% των θανάτων λόγω covid-19. Όμως αυξάνονται οι φόβοι ότι οι επίσημοι αριθμοί δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματική κατάσταση.

Αυτό τον μήνα η Ινδία επέκτεινε την εκστρατεία εμβολιασμού σε όλους όσοι είναι άνω των 18 ετών. Ωστόσο δεν έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση παρά το γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη παραγωγός εμβολίων παγκοσμίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!