Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Covid-19: Ο μακρύς δρόμος για την ίαση
[Euro2day]: Covid-19: Ο μακρύς δρόμος για την ίαση

[Euro2day]: Covid-19: Ο μακρύς δρόμος για την ίαση

Σε αχαρτογράφητα νερά κινούνται οι επιστήμονες αναφορικά με το ερώτημα της διάρκειας, καθώς ο ιός είναι νέος. Ίσως όμως αυτή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη βαρύτητα των κρουσμάτων ή την ύπαρξη υποκείμενων νοσημάτων.

Εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό και πολλοί από αυτούς είναι πλέον και πάλι υγιείς. Υπάρχει όμως και γκρίζα ζώνη ενός ποσοστού ανθρώπων που μολύνθηκαν με τον Covid-19, αλλά ήταν ασυμπτωματικοί. Στην περίπτωση που ο ασθενής παρουσιάσει βαριά συμπτώματα, δεν σημαίνει ότι μετά από εβδομάδες, είναι και πάλι εντελώς υγιής. Το ερώτημα παραμένει: Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες και πόσο καιρό διαρκούν; Μπορεί και μια ζωή;

Διάρκεια ίασης μεγαλύτερη από μια κανονική γρίπη

Ελάχιστα γνωρίζουν οι γιατροί για την απώλεια γεύσης και όσφρησης σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα
Ελάχιστα γνωρίζουν οι γιατροί για την απώλεια γεύσης και όσφρησης σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα

«Το ερώτημα περί διάρκειας δεν μπορεί να απαντηθεί, γιατί δεν είναι ακόμη γνωστές οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για τον ασθενή», υποστηρίζει ο Πέτερ Μπέρλιτ, Γενικός Γραμματέας της Γερμανικής Εταιρείας Νευρολογίας. «Πρώτες διαπιστώσεις έγιναν μόλις τις περασμένες εβδομάδες. Αυτές δεν ήταν μέχρι τώρα γνωστές, γιατί πρόκειται για έναν νέο ιό», αναφέρει. Όσο περισσότερο περνά ο χρόνος, τόσο περισσότερο εμβαθύνουν οι ερευνητές στην εξέλιξη της νόσου και τις επιπτώσεις σε ασθενείς Covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!