Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Covid-19: Η Γερμανία σπάει την «ευρω-αλληλεγγύη» για τα εμβόλια
[Euro2day]: Covid-19: Η Γερμανία σπάει την «ευρω-αλληλεγγύη» για τα εμβόλια

[Euro2day]: Covid-19: Η Γερμανία σπάει την «ευρω-αλληλεγγύη» για τα εμβόλια

Κόντρες στους κόλπους της ΕΕ για την παραβίαση της ευρω-στρατηγικής εμβολιασμού της Κομισιόν που απαγορεύει στις χώρες να διεξαγάγουν παράλληλες διαπραγματεύσεις και αγορές εμβολίων.

Η Γερμανία επανέλαβε την Παρασκευή ότι θα λάβει περισσότερες δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer εκτός του κοινού προγράμματος εμβολιασμού της ΕΕ. Ωστόσο η Κομισιόν αρνείται να αναγνωρίσει ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη συμφωνία του μπλοκ, μεταδίδει το Politico.

Ο Hanno Kautz, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ότι η Γερμανία “θα λάβει περίπου 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου από τη BioNTech από συμβάσεις της ΕΕ και 30 εκατομμύρια από διμερείς συμβάσεις ή συμφωνίες, συνολικά 90 εκατομμύρια. Αυτό είναι κάτι που έχουμε κάνει ανεξάρτητα από τα deal της ΕΕ»

Η Γερμανία εξασφάλισε 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου BioNTech / Pfizer τον Σεπτέμβριο, παραβιάζοντας τη στρατηγική εμβολιασμού της ΕΕ που απαγορεύει στις χώρες να διεξαγάγουν παράλληλες διαπραγματεύσεις, σημειώνςει το Politico..

Τα 27 κράτη-μέλη πορεύονται μαζί όσον αφορά στην αγορά εμβολίων ξεκαθάρισε η Πρόεδρος της Κομισιόν διευκρινίζοντας ότι «κανένα κράτος-μέλος δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται παράλληλα».

Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε:

«To μόνο πλαίσιο, μέσα στο οποίο διαπραγματευόμαστε, είναι ότι οι 27 το κάνουμε αυτό μαζί και κανένα κράτος-μέλος σε αυτή τη νομική δεσμευτική βάση δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται παράλληλα ή να έχει συμβόλαιο παράλληλα».

Περισσότερες δόσεις

Περισσότερα από τα αρχικώς προβλεπόμενα εμβόλια από την Biontech/Pfizer θα λάβει τελικώς η Γερμανία. Ενώ μέχρι πρότινος γινόταν λόγος για 55 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που θα λάμβανε η Γερμανία αναλογικά από την ευρωπαϊκή παραγγελία, πλέον και σύμφωνα με την SZ το γερμανικό υπουργείο Υγείας υπολογίζει με 64 εκατομμύρια δόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!