Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Cop26: Στους δρόμους οι νέοι διεκδικούν λύση για το Κλίμα
[Euro2day]: Cop26: Στους δρόμους οι νέοι διεκδικούν λύση για το Κλίμα

[Euro2day]: Cop26: Στους δρόμους οι νέοι διεκδικούν λύση για το Κλίμα

Οι διαδηλώσεις άρχισαν από την Ασία σε περισσότερες από 1.500 τοποθεσίες, σύμφωνα με το κίνημα νεολαίας Fridays for Future (Παρασκευές για το Μέλλον). Δεκάδες χιλιάδες σε Γερμανία και Βρετανία. Συγκέντρωση και σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Ένα μεγάλο κύμα νέων ανθρώπων από όλο τον κόσμο βρέθηκε στους δρόμους την Παρασκευή ζητώντας να αναληφθεί επειγόντως δράση για να αποφευχθεί η καταστροφική κλιματική αλλαγή, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία τους αφότου ξέσπασε η πανδημία της Covid-19.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν πέντε εβδομάδες πριν από τη σύνοδο κορυφής COP26 του ΟΗΕ που έχει στόχο να εξασφαλισθεί περισσότερο φιλόδοξη δράση για το κλίμα από τους παγκόσμιους ηγέτες ώστε να μειωθούν δραστικά οι εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ανεβάζουν τη θερμοκρασία στον πλανήτη.

«Όλοι μιλάνε για υποσχέσεις, αλλά κανένας δεν κρατάει την υπόσχεσή του. Θέλουμε περισσότερη δράση», λέει η 22χρονη Φαρζάνα Φαρούκ Τζούμου, ακτιβίστρια για το κλίμα στην Ντάκα του Μπανγκλαντές. «Θέλουμε δουλειά, όχι μόνο τις υποσχέσεις».

Fridays for Future (Παρασκευές για το Μέλλον)

Οι διαδηλώσεις άρχισαν από την Ασία σε περισσότερες από 1.500 τοποθεσίες, σύμφωνα με το κίνημα νεολαίας Fridays for Future (Παρασκευές για το Μέλλον).

Συγκέντρωση έγινε την Παρασκευή και στην Αθήνα, στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη. Τη δράση διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Πρωτοβουλία Νέων και Fridays for Future Greece ενώ στηρίζουν οι WWF, η Greenpeace Hellas, η Συμμαχία για το Κλίμα καθώς και άλλες συλλογικότητες και περιβαλλοντικές ομάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!