Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: CNBC: Με τις… αρκούδες κυρίαρχες κλείνει εξάμηνο το ελληνικό χρηματιστήριο
[Euro2day]: CNBC: Με τις… αρκούδες κυρίαρχες κλείνει εξάμηνο το ελληνικό χρηματιστήριο

[Euro2day]: CNBC: Με τις… αρκούδες κυρίαρχες κλείνει εξάμηνο το ελληνικό χρηματιστήριο

Αρκετά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένεται να ολοκληρώσουν το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς σε διόρθωση, με την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Ρωσία να ηγούνται των ζημιών της περιοχής, παρά την καταγραφή σημαντικών κερδών το δεύτερο τρίμηνο.

Μία ματιά σε μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες που πρόκειται να ολοκληρώσουν το πρώτο εξάμηνο σε διόρθωση ή ακόμη χειρότερα, ρίχνει το CNBC.

Οπως υπενθυμίζει, η διόρθωση αναφέρεται σε πτώση 10% στην αξία ενός χρηματιστηριακού δείκτη σε σύγκριση με το πιο πρόσφατο υψηλό του, ενώ μία πτώση 20% ή περισσότερο από τα πρόσφατα υψηλά αντανακλά bear market.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι αρκετές ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές αναμένεται να ολοκληρώσουν το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς σε διόρθωση, με την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Ρωσία να ηγούνται των ζημιών της περιοχής, παρά την καταγραφή σημαντικών κερδών το δεύτερο τρίμηνο.

Ο ελληνικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 33% από το υψηλό του στις 24 Ιανουαρίου. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, η χώρα μας έχει σχετικά χαμηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ παίρνει μέτρα για να προσελκύσει επισκέπτες για διακοπές, σε μία προσπάθεια να τονώσει την οικονομική ανάκαμψη.

Η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας αποτελεί περίπου το ένα πέμπτο της οικονομίας της, σύμφωνα με το Reuters, αναφέρει το CNBC, την ώρα που ορισμένοι οικονομολόγοι ανησυχούν ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας θα μπορούσε να εξαλείψει την πρόοδο που σημειώθηκε από την κρίση της ευρωζώνης, πριν από μια δεκαετία.

Ο ισπανικόςδείκτηςIBEX35 έχει χάσει 28% από το υψηλό που είχε φτάσει στις 19 Φεβρουαρίου, ενώ ο δείκτης RTS στο ρωσικόχρηματιστήριο βρίσκεται 24% χαμηλότερα από το υψηλό ημέρας που είχε στις 20 Ιανουαρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!