Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Citi: Τιμή-στόχος τα €20 για τη Mytilineos
[Euro2day]: Citi: Τιμή-στόχος τα €20 για τη Mytilineos

[Euro2day]: Citi: Τιμή-στόχος τα €20 για τη Mytilineos

Η Citi μιλά για τεράστια προοπτική σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της Mytilineos, με διπλασιασμό του EBITDA έως το 2023, συγκριτικά με το 2020.

Τιμή-στόχο τα 20 ευρώ δίνει για τη μετοχή της Mytilineos η Citi, με προοπτική, μάλιστα, τα 28 ευρώ, με βάση το στρατηγικό πλάνο του ομίλου για το «πρασίνισμά» του, το οποίο θα προσδώσει ισχυρό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών.

Η Citi μιλά για τεράστια προοπτική σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της Mytilineos, με διπλασιασμό του EBITDA έως το 2023, συγκριτικά με το 2020, λόγω του αναπτυξιακού σχεδιασμού. Πιο συγκεκριμένα, το EBITDA εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 900 εκατ. ευρώ ως το 2025, από 315 εκατ. ευρώ το 2020.

Η Citi αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη ΑΠΕ από τη Mytilineos, επισημαίνοντας ότι θα καλύψουν το 50% του χαρτοφυλακίου της συνολικής εγκατεστημένης ηλεκτρικής ισχύος. Έως το 2024, ο όμιλος θα διαθέτει 1,5 GW από ΑΠΕ. Σημαντική θεωρείται και η έμφαση στην κυκλική οικονομία, με την ανακύκλωση της παραγωγής αλουμινίου. Η υψηλής ποιότητας, όπως χαρακτηρίζεται, δραστηριότητα του αλουμινίου, τοποθετεί την εταιρεία ανάμεσα στους παγκόσμιους παίκτες του κλάδου, με περιθώριο EBITDA 35%.

Η ανακύκλωση του 25% της παραγωγής αλουμινίου σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των ΑΠΕ θεωρούνται στρατηγική επιλογή της Mytilineos για τα επόμενα τρία χρόνια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!