Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Citi: Υπερβολικά αισιόδοξοι οι επενδυτές για τις αεροπορικές εταιρείες
[Euro2day]: Citi: Υπερβολικά αισιόδοξοι οι επενδυτές για τις αεροπορικές εταιρείες

[Euro2day]: Citi: Υπερβολικά αισιόδοξοι οι επενδυτές για τις αεροπορικές εταιρείες

Οι ανακοινώσεις για τα εμβόλια κορωνοϊού προκάλεσαν πανικό επενδύσεων το τέταρτο τρίμηνο του 2020, οδηγώντας σε πολύ υψηλές αποτιμήσεις, σημειώνουν οι αναλυτές. Ποιοι είναι οι κομβικοί παράγοντες.

Οι επενδυτές έχουν γίνει πολύ αισιόδοξοι όσον αφορά την ανάκαμψη των αεροπορικών εταιρειών το 2021, προειδοποιούν οι αναλυτές της Citi.

«Το πλήθος των ανακοινώσεων εμβολίων προκάλεσε πανικό επενδύσεων στον τομέα των αεροπορικών εταιρειών το τέταρτο τρίμηνο του 2020», σημειώνουν, οδηγώντας «σε κάποιες πολύ υψηλές αποτιμήσεις».

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, τονίζουν επίσης ότι οι αεροπορικές εταιρείες και οι προμηθευτές τους ήταν «πιο προσεκτικοί» από την επενδυτική κοινότητα.

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν είναι «μαγική συνταγή» για την ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών, αναφέρουν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Mark Manduca, λόγω του αργού ρυθμού διάθεσης των εμβολίων μέχρι στιγμής.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι τα εμβόλια δεν θα τερματίσουν την πανδημία, ενώ σύμφωνα με μια έρευνα που επικαλείται η Citi, σχεδόν 4 στους 10 Αμερικανούς δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο για την πρόληψη της Covid-19.

Και ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των εσόδων των αεροπορικών εταιρειών, συνεχίζει η Citi, η μετατόπιση σε διαδικτυακέςσυναντήσεις, που προκάλεσε η πανδημία, αναμένεται να συνεχιστεί, μειώνοντας τα εταιρικά ταξίδια κατά περίπου 25% σε σύγκριση με το 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!