Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Citi: Ερχεται δομικό bull market στην αγορά αλουμινίου
[Euro2day]: Citi: Ερχεται δομικό bull market στην αγορά αλουμινίου

[Euro2day]: Citi: Ερχεται δομικό bull market στην αγορά αλουμινίου

Η τιμή θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά, προς τις 2.900 δολάρια σε τριμηνιαίο ορίζοντα και στις 3.100 δολάρια τους επόμενους 6-12 μήνες, εκτιμά ο οίκος.

Οι τιμές του αλουμινίου χτύπησαν υψηλό 10ετίας στις 9 Σεπτεμβρίου, εξέλιξη που οδηγεί τη Citi στο να αναθεωρήσει την προηγούμενη πρόβλεψή της για την πορεία του μετάλλου. Εκτιμά τώρα ότι η μέση τιμή θα διαμορφωθεί στις 2.475 δολάρια ο τόνος το 2021 και στις 3.010 δολάρια το 2022. Παράλληλα, περιμένει ότι η τιμή θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά, προς τις 2.900 δολάρια σε τριμηνιαίο ορίζοντα και στις 3.100 δολάρια τους επόμενους 6-12 μήνες.

Βλέπει μάλιστα έλλειμμα 1,1 εκατομμύριο τόνους το 2021, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής στην Κίνα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο οίκος στην ανάλυσή του εκτιμά ότι η «κυκλική» bull market που είχαμε έως τώρα μετατρέπεται σε «δομική» bull market.

Εξηγεί ότι συνήθως μια σημαντική άνοδος της τιμής οδηγεί σε αύξηση της παραγωγής. Στην περίπτωση του αλουμινίου, όμως, η αύξηση της παραγωγής αναμένεται να είναι περιορισμένη, κάτι που οδηγεί σε υψηλές τιμές για χρόνια. Ταυτόχρονα οι κερδοσκοπικές θέσεις στο αλουμίνιο εμφανίζονται να είναι οι περισσότερες έναντι των υπόλοιπων μετάλλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!