Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμής του επιδόματος ως 534 ευρώ
[Euro2day]: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμής του επιδόματος ως 534 ευρώ

[Euro2day]: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμής του επιδόματος ως 534 ευρώ

Με εκ περιτροπής εργασία θα μπορούν να επιστρέφουν οι εργαζόμενοι, μετά τη 45ήμερη αναστολή συμβάσεων. Τα γκρίζα σημεία και ο γρίφος των ασφαλιστικών εισφορών. Τι ισχύει για οριστική αναστολή και προσωρινή ανάκληση.

Στα 18 ευρώ ορίζεται το ημερομίσθιο των εργαζομένων που θα παραμείνουν σε αναστολή, με το μέγιστο ποσό που μπορεί να λάβει κάποιος μισθωτός που θα παραμείνει εκτός εργασίας ολόκληρο τον Μάιο να ορίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη χθες, στα 534 ευρώ . Βέβαια, άγνωστο παραμένει το πώς θα υπολογιστούν οι ασφαλιστικές εισφορές για το διάστημα που το δημόσιο θα καλύψει με την ειδική αποζημίωση το πάγωμα των συμβάσεων, καθώς η ΚΥΑ δεν προβλέπει εάν ο υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών θα γίνει αναλογικά, με βάση τα 534 ευρώ ή με βάση τις μεικτές αποδοχές του μισθωτού, όπως προβλέφθηκε για το πρώτο πακέτο αποζημιώσεων.

Παράλληλα, γκρίζο σημείο θεωρείται το εάν προστατεύονται οι θέσεις εργασίας όσων επιχειρήσεων έχουν κλείσει, όταν επαναλειτουργήσουν, καθώς η ΚΥΑ ορίζει μόνο τις υποχρεώσεις για διατήρηση του ίδιου αριθμού εργαζομένων, μόνο εφόσον οι επιχειρήσεις κάνουν χρήση της δυνατότητας για παράταση της αναστολής συμβάσεων.

Επίσης, από το κείμενο της απόφασης προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν σε ενεργή απασχόληση λόγω οριστικής ανάκλησης της αναστολής της σύμβασης εργασίας τους μπορούν να μπαίνουν στο σχήμα της νέας εκ περιτροπής εργασίας, με μισές ημέρες απασχόληση και μισό μισθό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!