Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αναδρομικών στις συντάξεις
[Euro2day]: Το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αναδρομικών στις συντάξεις

[Euro2day]: Το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αναδρομικών στις συντάξεις

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει ρύθμιση για μείωση των ληξιπροθέσμων της υγείας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας. Τι σχεδιάζεται για τα ποσά που οφείλονται για κύριες και επικουρικές συντάξεις.

«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια και ενδέχεται τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων να δοθούν τον Σεπτέμβριο» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναφέροντας πως μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 θα καταβληθούν οι επιστροφές των αναδρομικών για κύριες και επικουρικές συντάξεις. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι «την επόμενη εβδομάδα με κατεπείγουσα διαδικασία θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα ληξιπρόθεσμα της υγείας».

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «κανένας κίνδυνος για το ασφαλιστικό σύστημα δεν υπάρχει γιατί είναι απόλυτα διασφαλισμένο» και τόνισε ότι «ο κρατικός προϋπολογισμός θα καλύψει τις όποιες έκτακτες ανάγκες αν και εφόσον χρειαστεί». Για να σημειώσει ότι «το επικουρικό σύστημα έχει 1,4 εκατομμύρια ευρώ και θα χρησιμοποιηθούν και για την καταβολή των αναδρομικών των 8 μηνών».

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Χρήστος Χάλαρης, επεσήμανε ότι η στέρηση εσόδων εμφανίζεται να είναι ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, -σε σχέση με πέρσι είναι της τάξεως του 7,3%- ωστόσο επεσήμανε ότι η πορεία τους δεν έχει κριθεί. Μεταξύ άλλων τόνισε πως ένα μεγάλο μέρος της καταβολής των εισφορών από μη μισθωτούς μεταφέρθηκε χρονικά και οι εργοδότες μπορούν να τις πληρώσουν σε δύο δόσεις από το Σεπτέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!