Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το χρονοδιάγραμμα για το Νέο Κυβερνητικό Πάρκο στην ΠΥΡΚΑΛ
[Euro2day]: Το χρονοδιάγραμμα για το Νέο Κυβερνητικό Πάρκο στην ΠΥΡΚΑΛ

[Euro2day]: Το χρονοδιάγραμμα για το Νέο Κυβερνητικό Πάρκο στην ΠΥΡΚΑΛ

Η σταδιακή ωρίμανση της ανάπλασης του πρώην εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ. Πιθανώς μέσα στο 2023 ο διαγωνισμός για το έργο που θα πραγματοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ. Η μεταφορά των 9 υπουργείων και τα παράπλευρα οφέλη.

Μελέτες τόσο για την μετεγκατάσταση της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα από τις εγκαταστάσεις της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό όσο και για το στρατηγικό σχεδιασμό της μεταφοράς των 9 υπουργείων στην έκταση που απελευθερώνεται ανέλαβε η Deloitte μετά από σχετικό διαγωνισμό, γεγονός που σηματοδοτεί τη σταδιακή εκκίνηση της ανάπλασης για τη δημιουργία του Κυβερνητικού Πάρκου.

Μετά τις εξαγγελίες του περασμένου Απριλίου, του υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το έργο της όλης ανάπλασης στην εκπνοή του Ιουνίου, ενώ εντός του β’ εξαμήνου της χρονιάς αναμένεται η απαλλοτρίωση της έκτασης από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς έχει ήδη παραδοθεί η εκτιμητική έκθεση για το εν λόγω ακίνητο.

Εντός του 2022 αναμένεται το ακίνητο να «ωριμάσει» πολεοδομικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις αλλά και την τελική έγκριση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου. Μέσα στην ίδια χρονιά αναμένεται να εξειδικευτούν τα χαρακτηριστικά του όλου έργου μέσω ανταγωνιστικού διαλόγου με πιθανούς ενδιαφερόμενους και θεσμικούς οργανισμούς, ώστε να σχηματιστεί το περίγραμμα του διαγωνισμού για τη δημοπράτηση του. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για έργο που θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, και το οποίο ήδη έχει κινητοποιήσει το ενδιαφέρον κατασκευαστικών εταιρειών και developers.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!