Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χρήσιμα tips για τις μετακινήσεις στο lockdown
[Euro2day]: Χρήσιμα tips για τις μετακινήσεις στο lockdown

[Euro2day]: Χρήσιμα tips για τις μετακινήσεις στο lockdown

«Να μην βρεθούν περισσότερα ελαιόδεντρα από όσα διαθέτουμε ως χώρα», τόνισε ο Γ.Γ. Εμπορίου, ζητώντας να μην γίνει κατάχρηση στις διευκολύνσεις. Τι ισχύει για κυνήγι, ψάρεμα, λαϊκές και διαζευγμένους γονείς που μένουν σε διαφορετικούς νομούς.

Σε γενικευμένο lockdown μπαίνει από αύριο το πρωί και για τρεις εβδομάδες η χώρα. Το SMS επανέρχεται για τις μετακινήσεις, οι επιχειρήσεις κλείνουν και αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Διευκρινίσεις για το πως θα γίνονται οι μετακινήσεις σε διάφορες περιπτώσεις όπως σε σχέση με τη συγκομιδή της ελιάς όπου πρέπει να γίνει μετακίνηση μεταξύ νομών, ή τη μετάβαση σε καταστήματα που παρατείνεται η λειτουργία τους για λίγες μέρες έδωσε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Π. Σταμπουλίδης απευθύνοντας έκκληση να μην γίνει κατάχρηση της διευκόλυνσης για μετακινήσεις που παρέχεται. Όπως είπε τις επόμενες ώρες θα υπάρξει έκδοση ΚΥΑ που θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες, ενώ για το τι καθορίζει τις όποιες αποφάσεις είπε πως θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία που καταγράφονται.

“Εύχομαι να μην βρεθούν περισσότερα ελαιόδεντρα από όσα διαθέτουμε ως χώρα. Εχουμε τον τρόπο να το διαπιστώσουμε. Ας μην παίξουμε το σκύλο με τη γάτα” είπε με αφορμή και την αυξημένη κίνηση που διαπιστώνεται ήδη από χθες στο εθνικό οδικό δίκτυο.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε να διασφαλίσουμε τις περιουσίες ας μην γίνει αφορμή για κατάχρηση» είπε στην εκπομπή Συνδέσεις ο κ. Σταμπουλίδης διευκρινίζοντας πως οι αγροτικές εργασίες πραγματοποιούνται κανονικά είτε από τους αγρότες κατ’ επάγγελμα είτε από τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων με καλλιέργειες αρκεί να φέρουν μαζί τους το έντυπο μετακίνησης για λόγους εργασία, στην οποία θα αναγράψουν “για αγροτική παραγωγή” και το Ε9 που θα πιστοποιεί την ιδιοκτησία τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!