Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ για δημιουργία κλαδικών «think tank»
[Euro2day]: Χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ για δημιουργία κλαδικών «think tank»

[Euro2day]: Χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ για δημιουργία κλαδικών «think tank»

Στη σύσταση δομών μετάδοσης γνώσης και τεχνολογίας σε κλάδους και επιχειρήσεις προχωρά η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Πώς θα στηθούν τα «Κέντρα Ικανοτήτων». Πώς θα ενισχύονται οι επιχειρήσεις.

Το «πράσινο φως» για να προχωρήσει στην προκήρυξη της δράσης που φέρει την επωνυμία «Κέντρα Ικανοτήτων» έδωσε στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, καθώς με σχετική απόφασή του, την ορίζει ως διαχειρίστρια της εν λόγω δράσης.

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη δράση ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ βρίσκεται ήδη σε καθεστώς προδημοσίευσης, η απόφαση του κ. Τσακίρη, σημαίνει ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα, η προκήρυξη θα «βγει στον αέρα».

Τα «Κέντρα Ικανοτήτων» θα είναι δομές μετάδοσης γνώσης και τεχνογνωσίας σε ολόκληρους κλάδους, clusters ή ακόμα και σε μεμονωμένες επιχειρήσεις.

Οι δομές αυτές, υποχρεωτικά θα αποτελούνται από φορείς που διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή και τεχνογνωσία και έχουν ως βασικό σκοπό την αντιμετώπιση τεχνολογικών προβλημάτων, που συχνά εμποδίζουν την καινοτομία σε τομείς της ελληνικής οικονομίας, μέσω της παροχής νέων, αναβαθμισμένων εξειδικευμένων υπηρεσιών ή προϊόντων και της μεταφοράς τεχνολογίας προς τους παραγωγικούς φορείς ενός ή περισσότερων τομέων ή σε μία ή περισσότερες αλυσίδες αξίας.

Εξυπακούεται, ότι οι φορείς των «Κέντρων Ικανοτήτων» θα πρέπει να έχουν εμπειρία στην υποστήριξη της καινοτομίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας και να δραστηριοποιούνται στους οκτώ θεματικούς τομείς της RIS3, στους οποίους διαφαίνεται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης χρηματοδότησης έχουν:

  • Οργανισμοί έρευνας και διάδοσης γνώσεων ή Οργανισμοί έρευνας και διάδοσης γνώσεων και επιχειρήσεις παροχής εξειδικευμένων τεχνολογικών υπηρεσιών/προϊόντων,
  • Συλλογικοί φορείς επιχειρήσεων, καθώς και
  • ΜΜΕ ή μεγάλες επιχειρήσεις ως χρήστες εξειδικευμένων τεχνολογικών υπηρεσιών/προϊόντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!