Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χρηματιστήριο: Τα top picks των Ελλήνων αναλυτών
[Euro2day]: Χρηματιστήριο: Τα top picks των Ελλήνων αναλυτών

[Euro2day]: Χρηματιστήριο: Τα top picks των Ελλήνων αναλυτών

Οι μετοχές στις οποίες ποντάρουν επτά εγχώριες χρηματιστηριακές εταιρίες και γιατί εκτιμούν ότι θα ξεχωρίσουν φέτος. Οι κορυφαίες επιλογές και οι τιμές – στόχοι. Τι αναμένουν για την πορεία της αγοράς και τις τράπεζες.

Το 2021 ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες για τη χρηματιστηριακή αγορά, αλλά μόλις τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου άρχισε η αγορά να βλέπει… φως, ενώ σε επιμέρους μετοχές και κλάδους οι τεράστιες δυσκολίες παραμένουν.

Οι εκθέσεις των Ελλήνων αναλυτών τονίζουν ότι το βασικό στοίχημα για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και την οικονομία δεν είναι άλλο από την επιτυχία των εμβολιασμών και το άνοιγμα της οικονομίας -και το στοίχημα αυτό ακόμη δεν έχει κερδηθεί. Η καθυστέρηση έχει μέχρι τώρα βαρύ τίμημα στην οικονομία και πολλοί φοβούνται επιδείνωση αν η «κανονικότητα» δεν επανέλθει μέχρι το καλοκαίρι και χαθεί και η φετινή τουριστική σεζόν.

Η επιστροφή της ομαλότητας στην εγχώρια αγορά μετοχών και ομολόγων, αλλά και η επάνοδός τους στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη και στα ραντάρ των ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων πάει χέρι-χέρι με τον περιορισμό της πανδημίας. Αυτή η συνθήκη θα επιτρέψει στα ξένα funds να εξετάσουν με διαφορετικό μάτι τις ελληνικές μετοχές. Αν η χώρα επιστρέψει σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, με αφετηρία το φετινό έτος, αυτό θα αποτελέσει οδηγό για την ανάκαμψη και της εταιρικής κερδοφορίας, καθιστώντας τις μετοχικές αποτιμήσεις ακόμη πιο ελκυστικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!