Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χρηματιστήριο: Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα του rebalancing
[Euro2day]: Χρηματιστήριο: Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα του rebalancing

[Euro2day]: Χρηματιστήριο: Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα του rebalancing

Γιατί είναι κρίσιμη η διατήρηση υψηλού όγκου συναλλαγών στις επόμενες συνεδριάσεις. Οι κινήσεις των εισηγμένων που βρίσκονται στο στόχαστρο των επενδυτών. Τα επίπεδα που έχουν σημασία για ΓΔ, τραπεζικό δείκτη και FTSE-25.

Η ολοκλήρωση του rebalancing του οίκου MSCI Inc. κλείνει έναν κύκλο υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος από τους ξένους θεσμικούς για τις εγχώριες αξίες και ανοίγει τον επόμενο που έχει ως βασικό ζητούμενο τη διατήρηση των υψηλών αξιών στις συναλλαγές.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται στα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών αλλά και στους πολλαπλούς εταιρικούς μετασχηματισμούς που λαμβάνουν χώρα είτε μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, είτε μέσω εκδόσεων χρέους, είτε μέσω αλλαγής ιδιοκτησίας.

Η υψηλότερη αξία των συναλλαγών των τελευταίων 12 μηνών που σημειώθηκε χθες 27/5 (ο αμέσως υψηλότερος είχε σημειωθεί στις 29/5/2020 με 389,7 εκατ. ευρώ πάλι σε rebalancing ΜSCI με αποχωρήσεις από τους δείκτες τότε), δείχνει ότι οι ξένοι είναι παρόντες στην αγορά και ζητούμενο είναι να παραμείνουν.

Παρατηρητές στην εγχώρια αγορά εκτιμούν ότι η ένταξη της Eurobank στον δείκτη MSCI Greece Standard θα δώσει περισσότερες επιλογές στους επενδυτές, αλλά κυρίως ξαναδίνει «διαβατήριο» στις τραπεζικές μετοχές, ειδικά μόλις ολοκληρωθεί και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank και ξεκαθαρίσει το τοπίο στην αγορά για τις αποτιμήσεις. Η Εθνική Τράπεζα κλείνει την αυλαία των τραπεζικών αποτελεσμάτων, με τις προσδοκίες των αναλυτών για τα αποτελέσματα να είναι υψηλές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!