Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν σε τρείς επενδυτικούς δείκτες
[Euro2day]: Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν σε τρείς επενδυτικούς δείκτες

[Euro2day]: Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν σε τρείς επενδυτικούς δείκτες

Τίτλοι της εγχώριας αγοράς που εξακολουθούν να διακρίνονται ταυτόχρονα σε βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες. Τα επιχειρήματα των «ταύρων» και το στοίχημα των προοπτικών. Αναλυτικοί πίνακες με τις καλύτερες επιδόσεις.

Μετά τη μεγάλη αύξηση των τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο από το Νοέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα, έχει ξεκινήσει σειρά συζητήσεων για το εάν και κατά πόσο το ελληνικό χρηματιστήριο είναι πλέον υπερτιμημένο, ή αντίθετα εξακολουθεί να παρουσιάζει προοπτικές σημαντικής περαιτέρω ανόδου.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι λόγω του ράλι στις τιμές των μετοχών, οι χρηματιστηριακοί δείκτες έχουν επιδεινωθεί, πλην όμως όχι σε βαθμό που ναπαραπέμπει σε «φούσκα» τουλάχιστον για πολύ μεγάλο τμήμα της αγοράς.

Το Euro2day.gr εξέτασε 84 μη τραπεζικές εισηγμένες του χρηματιστηρίου, οι οποίες έκλεισαν το 2020 με κερδοφόρο αποτέλεσμα, ή έστω έχουν αποφασίσει φέτος να προχωρήσουν σε χρηματικές διανομές προς τους μετόχους τους και κατέταξε αυτές ανάλογα με τους δείκτες P/E, P/BV και μερισματικής απόδοσης (με βάση τα καθαρά κέρδη του 2020 και το κλείσιμο τιμών της 8ης Ιουνίου 2020).

Στον πρώτο παρατιθέμενο πίνακα, παρουσιάζονται οι 30 εισηγμένες με τα χαμηλότερα P/E (θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν υπάρξει θετικά έκτακτα αποτελέσματα, όπως πχ σε Αλουμύλ , Ευρωσύμβουλοι, AVE, Τζιρακιάν, ενώ αντίθετα άλλες εισηγμένες όπως πχ Τιτάν, Quest και ΕΥΔΑΠ δεν εντάσσονται στη λίστα λόγω έκτακτων αρνητικών αποτελεσμάτων), οι οποίες εμφανίζουν τιμή δείκτη από 5,37 (Interlife) έως και 16,34 (ΚΡΙ-ΚΡΙ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!