Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χρηματιστήριο: Νέα δεδομένα από triple witching και rebalancing
[Euro2day]: Χρηματιστήριο: Νέα δεδομένα από triple witching και rebalancing

[Euro2day]: Χρηματιστήριο: Νέα δεδομένα από triple witching και rebalancing

Αυξημένοι οι κίνδυνοι για τους επενδυτές, ενώ οι αλλαγές στους δείκτες διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό που χρήζει προσοχής. Ποια είναι τα τεχνικά όρια κίνησης για τον Γενικό Δείκτη και τις τραπεζικές μετοχές. Οι κινήσεις των ξένων επενδυτών.

Η υψηλότερη μεταβλητότητα που επικρατεί στις διεθνές αγορές έχει επηρεάσει και την εγχώρια αγορά μετοχών ενώ εκείνο που συνεχίζει τον προβληματισμό είναι η υποχώρηση της καθαρής αξίας συναλλαγών.

Η λήξη των παραγώγων δεικτών και μετοχών σήμερα, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, δικαιολογεί την μεταβλητότητα. Η διαγραφή από την σύνθεση του FTSE4Good των τίτλων των Ελληνικά Χρηματιστήρια , Ελλάκτωρ, Fourlis και Cenergy, αλλά και η νέα σύνθεση του δείκτη για το επόμενο εξάμηνο επίσης δημιουργεί πιέσεις. Το rebalancing του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης προϊδεάζει για αυξημένες συναλλαγές.

Η γρήγορη μεταβολή της διάθεσης των αγορών δείχνει ότι οι κίνδυνοι είναι πλέον αυξημένοι και σε σχέση με το παρελθόν και βρίσκονται πλέον αρκετά συχνά με την πλάτη στον τοίχο, όποτε η ρευστότητα του συστήματος ή οι ειδήσεις για την πανδημία είναι στον αρνητικό πόλο.

Η αυξημένη επιλεκτικότητα των επενδυτών και το focus τους σε έναν μικρό αριθμό μετοχών στις διεθνείς μετοχές αποτελεί ισχυρό σημάδι ότι η τρέχουσα ανοδική κίνηση βαίνει προς κάποια κλιμάκωση. Αν και κάποιοι αναλυτές προβλέπουν ήδη ότι η πτωτική κίνηση ξεκίνησε και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια από την προηγούμενη, με το δείκτη Nasdaq και την τιμή του να μπορεί να έχει ήδη κορυφωθεί για το 2020, το consensus των αναλυτών δεν συμφωνεί με αυτή την πρόβλεψη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!