Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χρηματιστήριο: Τα μυστικά 10 μετοχών στο κάτω ράφι του ταμπλό
[Euro2day]: Χρηματιστήριο: Τα μυστικά 10 μετοχών στο κάτω ράφι του ταμπλό

[Euro2day]: Χρηματιστήριο: Τα μυστικά 10 μετοχών στο κάτω ράφι του ταμπλό

Ενδεικτικές περιπτώσεις εισηγμένων με χαμηλή χρηματιστηριακή αξία που θα μπορούσαν κάτω από προϋποθέσεις να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Οι οικονομικές επιδόσεις, τα προβλήματα και τα πιθανά θετικά σενάρια.

Η βελτίωση του χρηματιστηριακού κλίματος που παρατηρείται από τις αρχές Νοεμβρίου έχει αποφέρει σημαντικές αποδόσεις στους μετόχους, ανεβάζοντας παράλληλα τον όγκο των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Επιπλέον, δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον εξετάζουν το ενδεχόμενο να ρευστοποιήσουν κερδοφόρες επιλογές τους και να τοποθετηθούν σε τίτλους που είτε έχουν μείνει πίσω στην κούρσα, είτε δεν προκαλούν συχνά το ενδιαφέρον λόγω της χαμηλής τους χρηματιστηριακής αξίας, αναλαμβάνοντας παράλληλα και το αντίστοιχο ρίσκο.

Ειδικότερα, στο ΧΑ τελούν υπό διαπραγμάτευση δεκάδες μετοχές που έχουν χρηματιστηριακή αξία χαμηλότερη των δέκα εκατ. ευρώ, γεγονός που οφείλεται είτε στο μικρό μέγεθος των συγκεκριμένων εταιρειών, είτε σε σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είτε τέλος σε ένα συνδυασμό των δύο αυτών των δύο παραγόντων. Επιπρόσθετα, πολλές φορές οι μετοχές των εταιρειών αυτών χαρακτηρίζονται από περιορισμένη εμπορευσιμότητα στο ταμπλό του ΧΑ.

Το Euro2day.gr θα αναφερθεί σήμερα ενδεικτικά, σε δέκα εισηγμένες εταιρείες με χρηματιστηριακή αξία χαμηλότερη των 10 εκατ. ευρώ (βλέπε στοιχεία παρατιθέμενου πίνακα), εστιάζοντας στις επιδόσεις και στις προοπτικές τους.

Δομική Κρήτης: Η εισηγμένη επανήλθε στο πρώτο μισό του 2020 σε κερδοφόρο αποτέλεσμα (+219 χιλ. ευρώ), ανεβάζοντας τον κύκλο εργασιών της κατά 28%, στα 3,76 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!