Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χρηματιστήριο: Κρίσιμη αναμέτρηση με τον κινητό μέσο 200 ημερών
[Euro2day]: Χρηματιστήριο: Κρίσιμη αναμέτρηση με τον κινητό μέσο 200 ημερών

[Euro2day]: Χρηματιστήριο: Κρίσιμη αναμέτρηση με τον κινητό μέσο 200 ημερών

Μέχρι ποια επίπεδα αναμένεται να κινηθεί ο Γενικός Δείκτης. Αρωγός στην προσπάθεια η ανοδική τάση των ξένων αγορών. Γιατί κάποιοι εκτιμούν ότι η ζημιά του δεύτερου lockdown προεξοφλήθηκε. Η τεχνική ανάλυση για τους κρίσιμους δείκτες.

Από τη βύθιση στις 550 μονάδες έως την αντίσταση των 660 μονάδων, η οποία συμπίπτει και με την περιοχή του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών (ΚΜΟ 200 ημερών), τα κέρδη για την εγχώρια αγορά μετοχών και το Γενικό Δείκτη ανέρχονται σε 20%.

Η «ένεση» αισιοδοξίας ήρθε αρχικά από την επίδραση Biden, την αναπάντεχη βοήθεια της Moodys’s και πιο ουσιαστικά από τις ανακοινώσεις της Pfizer ότι η επιτυχία του εμβολίου ξεπερνά το 90% και έως το τέλος του έτους, θα έχει κυκλοφορήσει στην αγορά.

Η πτωτική τάση και πορεία στο ελληνικό χρηματιστήριο αμφισβητείται πλέον και είναι ορατό το σενάριο ανοδικής διάσπασης των ΚΜΟ των 200 ημερών, το οποίο με φίλτρο μερικών ημερών φέρνει την αγορά σε θέση «buy» μετά το σήμα πώλησης που δόθηκε στις 21 Φεβρουαρίου και τις 89 μονάδες.

Το προηγούμενο ανοδικό σήμα είχε δοθεί στην περιοχή των 680 μονάδων και επέτρεψε στην αγορά να κινηθεί έως και τις 950 μονάδες. Αν ληφθεί υπόψη και το διάγραμμα της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η αγορά απέχει 30 μονάδες από τον ΚΜΟ 200 ημερών, ενώ στον αντίποδα η πορεία του δείκτη των τραπεζών έχει ακόμα δρόμο για να φτάσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!