Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο
[Euro2day]: Χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

[Euro2day]: Χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την επιβολή νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα διεξαχθούν χωρίς θεατές, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει προκαλέσει η πανδημία Covid-19, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός για τους Αγώνες της Ιαπωνίας Tamayo Marukawa, σύμφωνα με το Reuters.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την επιβολή νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, απέναντι στη αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και, κατά συνέπεια, θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

«Σε πολλές περιοχές της Ιαπωνίας, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 έχει μειωθεί, αλλά συνεχίζει να αυξάνεται από το τέλος του περασμένου μήνα στην περιοχή του Μείζονος Τόκιο», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας την απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία είχε προαναγγελθεί χθες, Τετάρτη, από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα για να αποφύγουμε την εξάπλωση και πάλι των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ιαπωνία, δεδομένων των συνεπειών των νέων παραλλαγών», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή Δέλτα αφορά πλέον το 30% των κρουσμάτων στην Ιαπωνία. Ήδη από τον Μάρτιο, οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει την απαγόρευση της έλευσης ξένων θεατών στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία των Αγώνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!