Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χωρίς ενιαία αγορά, γερμανικές και ολλανδικές βιομηχανίες θα πεθάνουν!
[Euro2day]: Χωρίς ενιαία αγορά, γερμανικές και ολλανδικές βιομηχανίες θα πεθάνουν!

[Euro2day]: Χωρίς ενιαία αγορά, γερμανικές και ολλανδικές βιομηχανίες θα πεθάνουν!

«Η εσωτερική αγορά δεν μπορεί να διατηρηθεί εάν σώσουμε μόνο μία ή δυο βιομηχανίες ενός ή δυο κρατών μελών. Βρισκόμαστε όλοι στην ίδια βάρκα και για εμάς, αυτή η βάρκα είναι η Ευρώπη», υπογράμμισε ο Επίτροπος.

Η Γερμανία πραγματοποιεί το 50% των εξαγωγών της χάρη στην ενιαία αγορά της ΕΕ, άρα χωρίς ενιαία αγορά δεν θα υπήρχε γερμανική βιομηχανία, δήλωσε ο αρμόδιος για την εσωτερική αγορά επίτροπος Τιερί Μπρετόν. «Για την Ολλανδία, το ποσοστό ξεπερνά το 60%, άρα χωρίς την ενιαία αγορά, η βιομηχανία της θα πεθάνει», δήλωσε σε κοινή συνέντευξή του στην τηλεόραση του Mega και στην πορτογαλική Expresso, όπως μεταδίδει το Euractiv.com.

«Η εσωτερική αγορά δεν μπορεί να διατηρηθεί εάν σώσουμε μόνο μία ή δυο βιομηχανίες ενός ή δυο κρατών μελών. Βρισκόμαστε όλοι στην ίδια βάρκα και για εμάς, αυτή η βάρκα είναι η Ευρώπη», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάκαμψης από την κρίση του κορωνοϊού, είπε πως είναι σημαντικό να υπάρχουν και επιδοτήσεις και δάνεια. «Είναι μια πολύ συγκεκριμένη κρίση ενός τέτοιου μεγέθους. Χρειάζεται να διασφαλίσουμε πως θα έχουμε δυο κατευθύνσεις», είπε, προσθέτοντας πως είναι δίκαιο όλοι να έχουν ίση πρόσβαση στη δυνατότητα δανεισμού.

Ως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αντιπροσωπεύουν το 99% όλων των επιχειρήσεων στην ΕΕ και έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία, τόνισε πως πολλές θα χρειαστούν άμεσες επιχορηγήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!