Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Με χειροκροτήματα ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού σε Νιγηρία, Κένυα και Ρουάντα
[Euro2day]: Με χειροκροτήματα ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού σε Νιγηρία, Κένυα και Ρουάντα

[Euro2day]: Με χειροκροτήματα ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού σε Νιγηρία, Κένυα και Ρουάντα

Μολονότι ορισμένες πλούσιες, δυτικές χώρες, έχουν ήδη εμβολιάσει εκατομμύρια ανθρώπους, πολλά αφρικανικά κράτη ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει δόσεις και δεν έχουν κάνει ούτε ένα εμβόλιο.

Η Νιγηρία, η Κένυα και η Ρουάντα ξεκίνησαν σήμερα να εμβολιάζουν τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για την Covid-19, καθώς η Αφρική, η φτωχότερη ήπειρος του κόσμου που αριθμεί 1,3 δισεκ. κατοίκους, εντείνει τις εκστρατείες ανοσοποίησης.

Μολονότι ορισμένες πλούσιες, δυτικές χώρες, έχουν ήδη εμβολιάσει εκατομμύρια ανθρώπους, πολλά αφρικανικά κράτη ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει δόσεις και δεν έχουν κάνει ούτε ένα εμβόλιο. Σε κάποιες χώρες, όπως στην Γκάνα και τη Ρουάντα, ο μηχανισμός COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας, η συμμαχία GAVI για τα εμβόλια και άλλοι φορείς έχουν καταφέρει να παραδώσουν αρκετές χιλιάδες δόσεις.

«Αυτό σημαίνει ότι θα πεθάνω όταν το θελήσει ο Θεός επειδή ο κορονοϊός δεν μπορεί να με σκοτώσει τώρα», είπε η 90χρονη Στέφανι Νιρανκουρίτσα, στηριζόμενη στο μπαστούνι της, αφού εμβολιάστηκε σε ένα κέντρο υγείας στα ανατολικά προάστια του Κιγκάλι, της πρωτεύουσας της Ρουάντας.

Η Ρουάντα είναι η πρώτη αφρικανική χώρα που χρησιμοποιεί τα εμβόλια της Pfizer, τα οποία συντηρούνται σε θερμοκρασίες βαθιάς ψύξης. Η κυβέρνηση του προέδρου Πολ Καγκάμε, που υπερηφανεύεται για την τεχνολογική πρόοδο που έχει επιτύχει –αν και συχνά επικρίνεται για τις αυταρχικές μεθόδους της– εγκατέστησε ειδικές υποδομές για να φυλάσσονται τα συγκεκριμένα εμβόλια στην απαιτούμενη θερμοκρασία των -70 βαθμών Κελσίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!