Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χατζηδάκης: Θα σπάσουμε αβγά στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
[Euro2day]: Χατζηδάκης: Θα σπάσουμε αβγά στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

[Euro2day]: Χατζηδάκης: Θα σπάσουμε αβγά στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Την 1η Νοεμβρίου ξεκινά το target model, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΝ από το Economist. Μείωση τιμών για καταναλωτές και βιομηχανία οι επιπτώσεις από την εφαρμογή της νέας αγοράς. Μηχανισμό εποπτείας των αγορών ανήγγειλε ο πρόεδρος της ΡΑΕ.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να απελευθερώσει την εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού με την εφαρμογή του target model από την 1η Νοεμβρίου, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist αφού σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι παντελώς αδικαιολόγητα η τελευταία χώρα στην Ε.Ε. που δεν έχει υιοθετήσει το μοντέλο του target model με αποτέλεσμα να υφίστανται διάφορες στρεβλώσεις και δώρα των κυβερνήσεων προς τους συμμετέχοντες», διεμήνυσε: «Το υπουργείο είναι αποφασισμένο να σπάσει αβγά στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις».

Ο ίδιος εξήγησε τι είναι το target model (Μοντέλο Στόχος) λέγοντας πως πρόκειται για την απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού μέσω του χρηματιστηρίου ενέργειας και η σύζευξη της με τις ευρωπαϊκές αγορές: «Το νέο σύστημα οδηγεί σε χαμηλότερες τιμές ρεύματος. Το ό,τι οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας είναι χαμηλές είναι συγκυριακό λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που έχουν επιτρέψει τη διείσδυση των ΑΠΕ και τη χαμηλή ζήτηση ρεύματος. Δυστυχώς έχουμε την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή».

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης έδωσε το roadmap για το target model:

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!