Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χαρίτσης: Απολύτως απαραίτητη την κρατική παρέμβαση για στήριξη της κοινωνίας
[Euro2day]: Χαρίτσης: Απολύτως απαραίτητη την κρατική παρέμβαση για στήριξη της κοινωνίας

[Euro2day]: Χαρίτσης: Απολύτως απαραίτητη την κρατική παρέμβαση για στήριξη της κοινωνίας

Αυτό που χρειάζεται είναι ουσιαστική και στοχευμένη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, με μη επιστρεπτέα αποζημίωση των επιχειρήσεων, γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργείται μέσα στην κρίση, στοχευμένα προγράμματα ενίσχυσης κλάδων με μεγάλη επίδραση στην οικονομία, τονίζει ο Α. Χαρίτσης.

«Η πλήρης παράλυση της κοινωνίας δεν μπορεί να είναι η μόνη λύση» δηλώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Political», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν φρόντισε για τη θωράκιση του ΕΣΥ, για την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των σχολείων, για μαζικά και δωρεάν τεστ στους χώρους δουλειάς» με αποτέλεσμα «και υγειονομική επιδείνωση και κοινωνική κατάρρευση εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τη ΝΔ, πιστεύει ιδεολογικά σε αυτό που η πανδημία ανέδειξε ως απολύτως απαραίτητο: την αποφασιστική κρατική παρέμβαση για τη στήριξη της κοινωνίας και τη διάσωση της οικονομίας» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης, ξεκαθαρίζοντας ότι «αν είχε διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την κρίση, τα μέτρα θωράκισης της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία θα είχαν γίνει πράξη».

Και προσθέτει: «Αυτό που χρειάζεται είναι ουσιαστική και στοχευμένη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, με μη επιστρεπτέα αποζημίωση των επιχειρήσεων, γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργείται μέσα στην κρίση, στοχευμένα προγράμματα ενίσχυσης κλάδων με μεγάλη επίδραση στην οικονομία». Αλλά και ένα «ολοκληρωμένο σχέδιο, για τη διαχείριση των πολύ κρίσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και όχι συγκεκριμένα συμφέροντα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί με την προγραμματική του πρόταση, να γίνει ο συλλογικός εκφραστής της αναζήτησης και έκφρασης μιας νέας αντίληψης για την πολιτική συμμετοχή» απέναντι στην «πολιτική σκληρού οικονομικού νεοφιλελευθερισμού και καθεστωτικού αυταρχισμού της ΝΔ» τονίζει ο βουλευτής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!