Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Χάπι κατά της Covid-19 δοκιμάζει αμερικανική εταιρεία
[Euro2day]: Χάπι κατά της Covid-19 δοκιμάζει αμερικανική εταιρεία

[Euro2day]: Χάπι κατά της Covid-19 δοκιμάζει αμερικανική εταιρεία

Στόχος να διακριβωθεί το κατά πόσο βοηθά την ανάρρωση ανθρώπων που έχουν βρεθεί θετικοί αλλά δεν απαιτείται να νοσηλευτούν. Θα μπορεί να χορηγείται κατ’ οίκον.

Μια αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας θα ξεκινήσει δοκιμές για ένα χάπι που θα χρησιμοποιούν ασθενείς με Covid-19 και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό γιατί δεν απαιτείται να νοσηλευτούν. Πρόκειται για το πρώτο πείραμα προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνουν οι Financial Times.

Η Ridgeback Biotherapeutics δηλώνει ότι το φάρμακο με την κωδική ονομασία EIDD-2801 έχει περάσει την «φάση ένα» σε ότι αφορά τις δοκιμές ασφαλείας και τώρα μπορεί να ξεκινήσει να το δοκιμάζει σε ασθενείς, προκειμένου να διακριβώσει το κατά πόσο βοηθά στην καταπολέμηση της ασθένειας.

Η δοκιμή είναι από τις πρώτες που αφορούν σε χάπι που δεν χορηγείται σε βαριά ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται, αλλά σε ανθρώπους που έχουν βρεθεί θετικοί, αλλά η υγεία τους είναι αρκετή καλή ώστε να παραμένουν στο σπίτι. Αν είναι επιτυχημένο θα χορηγείται δυο φορές την ημέρα σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν βρεθεί θετικοί με στόχο να αποτρέψει την επιβάρυνση της υγείας τους και να τους βοηθήσει να αναρρώσουν γρηγορότερα.

Η δοκιμή, σημειώνουν οι FT, ξεκινά σε μια στιγμή που οι φαρμακοβιομηχανίες αναζητούν θεραπείες και εμβόλια για τον κορωνοϊό που ήδη έχει σκοτώσει πάνω από 450.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!