Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Capital Economics: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των ακινήτων στην Αθήνα
[Euro2day]: Capital Economics: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των ακινήτων στην Αθήνα

[Euro2day]: Capital Economics: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των ακινήτων στην Αθήνα

Πώς επηρεάζει την προσφορά prime ακινήτων η έναρξη του έργου μικτής χρήσης του Ελληνικού. Οι παράγοντες που κρίνουν τα ενοίκια στη σκιά διαρθρωτικών αλλαγών στους τομείς των γραφείων και του λιανικού εμπορίου.

H ανάκαμψη των τιμών των prime ακινήτων της Αθήνας που ξεκίνησε από το 2018 με αιχμή τα γραφεία, έχει σταματήσει, εκτιμά η Capital Economics, ωστόσο πιστεύει ότι η σύγκλιση με την Ευρωζώνη θα συνεχιστεί, αν και με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι τα τελευταία χρόνια.

Παρότι χάθηκε έδαφος το 2020, οι επιδόσεις εξακολουθούν να είναι καλύτερες από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης αλλά, από την άλλη, η πανδημία επιδείνωσε επίσης τις υποκείμενες αδυναμίες της οικονομίας, εξηγεί η Capital Economics.

Ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ αυξήθηκε στο 210%, από το ήδη υψηλό 180% το 2019 και οι άμεσες ξένες επενδύσεις σε ακίνητα μειώθηκαν κατά 40%. Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα της σύγκλισης με την ευρωζώνη.

- Πρώτον, ενώ η εξάρτηση της Ελλάδας από τον τουρισμό σημαίνει ότι η ανάκαμψη θα είναι πιο αργή από άλλες χώρες της ευρωζώνης αλλά, σε αντίθεση με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση (GFC), η χώρα θα ανακτήσει πιο γρήγορα τις απώλειές της. Το δημόσιο χρέος θα παραμείνει υψηλό, αλλά το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους είναι απίθανο να εκτοξευθεί, καθώς τα ελληνικά ομόλογα περιλαμβάνονται στο QE της ΕΚΤ. Αυτό θα διατηρήσει το σκηνικό υποστηρικτικό για τις αποτιμήσεις και θα επιτρέψει στις αποδόσεις των ακινήτων να μειωθούν περαιτέρω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!