Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τα bull και τα bear σενάρια για το Χρηματιστήριο
[Euro2day]: Τα bull και τα bear σενάρια για το Χρηματιστήριο

[Euro2day]: Τα bull και τα bear σενάρια για το Χρηματιστήριο

Τα τέσσερα στοιχεία που θα κρίνουν την πορεία της εγχώριας αγοράς μετοχών. Τι σημαίνει η αποσύνδεση στις τιμές με τα ελληνικά ομόλογα. Η θρυαλλίδα των αμερικανικών εκλογών, οι συγκριτικές αποτιμήσεις και οι αποδόσεις.

Τα ανοδικά (bull) και τα πτωτικά (bear) δυνητικά περιθώρια για την εγχώρια αγορά μετοχών έρχονται και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή τις ειδικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μπαίνοντας στην τελική ευθεία των αμερικανικών εκλογών και θα επιδρούν όλο και περισσότερο στην ψυχολογία των επενδυτών.

Για τις ελληνικές μετοχές, η ανοδική ανατροπή ή η πτωτική συνέχεια θα εξαρτηθεί από τέσσερα στοιχεία: τις ιστορικές αποδόσεις, τη μείωση της μεταβλητότητας, την επαναφορά της συσχέτισης μετοχών και ομολόγων και, τέλος, τις συγκριτικές αποτιμήσεις της αγοράς.

Σε πρώτη ανάγνωση, συγκρίνοντας την ελληνική αγορά τόσο σε σχέση με τις λοιπές αναδυόμενες αγορές όσο και σε σχέση με τους πρόσφατους πυθμένες και κορυφές της στις αποτιμήσεις που είχε σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία, όλα δείχνουν ότι επίκειται μια σημαντική εξέλιξη για τις εγχώριες μετοχές τους επόμενους μήνες.

Η εγχώρια αγορά από τις αρχές του έτους, αλλά κυρίως από τα μέσα Μαρτίου και μετά, οπότε έγινε φανερό ότι η πανδημία θα άλλαζε τα πάντα και φυσικά τον τρόπο που επιλέγουμε μετοχές, σημειώνει σημαντική πτώση και σε καμία περίπτωση δεν έχει μπορέσει να ακολουθήσει την πορεία των ξένων αγορών -και ειδικά των αμερικανικών μετοχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!