Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Brexit: Όχι από ΕΕ στις προτάσεις του Λονδίνου για τις τράπεζες
[Euro2day]: Brexit: Όχι από ΕΕ στις προτάσεις του Λονδίνου για τις τράπεζες

[Euro2day]: Brexit: Όχι από ΕΕ στις προτάσεις του Λονδίνου για τις τράπεζες

Κατά τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ, η Βρετανία θέλει οι εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου να συνεχίσουν να λειτουργούν από το Σίτι με τους υπαλλήλους τους να μπαινοβγαίνουν στην ΕΕ για σύντομα επιχειρηματικά ταξίδια.

Απέρριψε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit τις τελευταίες προτάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για τις συναλλαγές των χρηματοοικονομικών εταιρειών με την ΕΕ μετά το Brexit, κατηγορώντας τη Βρετανία ότι προσπαθεί να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα οφέλη της ενιαίας αγοράς.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Μισέλ Μπαρνιέ απέρριψε τις επιθυμίες της Βρετανίας, που κατά τον ίδιο θα επέτρεπαν στις εταιρείες να συνεχίσουν να λειτουργούν από το Σίτι του Λονδίνου, με τους υπαλλήλους να μπαινοβγαίνουν στην ΕΕ για σύντομα επιχειρηματικά ταξίδια. Οι προτάσεις θα μπορούσαν να «δημιουργήσουν σημαντικό κίνδυνο» πλήρους αποφυγής των κανονισμών.

«Αποκλείεται τα κράτη μέλη ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να το δεχθούν αυτό», είπε σε ομιλία του στο χρηματοοικονομικό συνέδριο Eurofi ο κ. Μπαρνιέ χθες Τρίτη. Το Ηνωμένο Βασίλειο «θα ήθελε να το κάνει εύκολο να λειτουργεί ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από το Λονδίνο, με ελάχιστες δραστηριότητες και προσωπικό στην Ευρώπη.»

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ ουσιαστικά δεν έχουν σημειώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για τις μελλοντικές τους σχέσεις –που περιλαμβάνουν μια συμφωνία για τον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών- παρά το ότι διαπραγματεύονται από τον Μάρτιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!