Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: BofA: Bullish για τα ομόλογα αλλά… βραχυπρόθεσμα
[Euro2day]: BofA: Bullish για τα ομόλογα αλλά… βραχυπρόθεσμα

[Euro2day]: BofA: Bullish για τα ομόλογα αλλά… βραχυπρόθεσμα

Το waiver και οι αποφάσεις της ΕΚΤ θα έχουν κρίσιμο ρόλο στην πορεία των ελληνικών ομολόγων, τονίζει ο οίκος. Τα ταμειακά διαθέσιμα, το investment grade, η αποπληρωμή μέρους των διμερών δανείων και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών.

Παραμένουμε αισιόδοξοι για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα (GGBs) βραχυπρόθεσμα, επισημαίνει η BofA.

Διάφοροι παράγοντες υποστηρίζουν την άποψή τους, όπως εξηγεί η αναλύτρια της τράπεζας. Η έντονα αρνητική καθαρή προσφορά ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων το δεύτερο εξάμηνο του 2021 έρχεται σε δραματική αντίθεση με ό,τι καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του 2021. Αυτό θα πρέπει να είναι υποστηρικτικό για τα περιφερικά spreads εν γένει, τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες. Μόνο από τον Σεπτέμβριο «βλέπει» κινδύνους υψηλότερων ευρωπαϊκών αποδόσεων λόγω των υψηλότερων αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, των υψηλότερων επιπέδων του πληθωρισμού και των πιθανών απογοητεύσεων σχετικά με την αναθεώρηση της στρατηγικής της ΕΚΤ.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις στοχευμένες για το έτος πωλήσεις τίτλων, με συνολική έκδοση 13,5 δισ. ευρώ, έναντι αρχικού στόχου 8-12 δισ. ευρώ. Δεν αποκλείει όμως πρόσθετες πωλήσεις, αλλά πιστεύει ότι θα γίνουν μόνο λόγω αυξημένης ζήτησης / για τη βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά των ομολόγων, η οποία από μόνη της θα είναι θετική για τα ομόλογα.

Η ΕΚΤ θα παραμείνει παρούσα στα GGBs μέσω του προγράμματος αγορών για την πανδημία (PEPP) μέχρι τις 22 Μαρτίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!