Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Aξία στα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών βλέπει η BofA
[Euro2day]: Aξία στα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών βλέπει η BofA

[Euro2day]: Aξία στα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών βλέπει η BofA

Oι μειώσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων δημιουργούν θετική δυναμική, σημειώνει ο αμερικανικός οίκος. Ποιες είναι οι προτιμήσεις του μεταξύ των τίτλων που έχουν εκδώσει οι ελληνικές τράπεζες.

Η Bank of America ξεκινάει την αξιολόγηση των ομολόγων των εγχώριων τραπεζών της Εθνικής Τράπεζας , της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank και η στάση της είναι εποικοδομητική προς θετική.

Tο ελληνικό ΑΕΠ σημειώνει ισχυρή ανάκαμψη (η BofA αναμένει ανάπτυξη 5,1% το 2021, μετά από συρρίκνωση 7,8% το 2020) και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα συμβάλει στην αύξηση των δανείων και των επενδύσεων για το υπόλοιπο του έτους, εκτιμά.

Όπως εξηγεί η αμερικανική τράπεζα, οι μειώσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs) δημιουργούν θετική δυναμική, αλλά ΕΤΕ και η Eurobank φαίνονται πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων τους για μονοψήφιους δείκτες NPE. Μεταξύ των τριών τραπεζών, η BofA προτιμά τις εκδόσεις της Εθνικής Τράπεζας .

Ταυτόχρονα, τα υψηλότερα κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank δίνουν επιλογές στις δύο τράπεζες ενώ τα χαμηλότερα κεφάλαια της Τράπεζας Πειραιώς μειώνουν την ευελιξία της. Μεταξύ των ομολόγων των τραπεζών προτιμά το ομόλογο Τier 2 της Πειραιώς και τα senior preferred της Εθνικής Τράπεζας ΤΕ και της Eurobank.

Η BofA έχει πλέον εποικοδομητική στάση για επιλεγμένες εκδόσεις από τις ελληνικές τράπεζες, καθώς βλέπει αξία. Η αμερικανική τράπεζα είναι overweight για τους senior τίτλους της Eurobank με κουπόνι 2% και 2,25%, της Εθνικής Τράπεζας με κουπόνι 2,75% και για τον τίτλο Tier 2 της Τράπεζας Πειραιώς με κουπόνι 5,5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!