Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αθώοι Θ. Λιακουνάκος και άλλοι 16 για τη σύμβαση του «ηλεκτρονικού πολέμου»
[Euro2day]: Αθώοι Θ. Λιακουνάκος και άλλοι 16 για τη σύμβαση του «ηλεκτρονικού πολέμου»

[Euro2day]: Αθώοι Θ. Λιακουνάκος και άλλοι 16 για τη σύμβαση του «ηλεκτρονικού πολέμου»

Το δικαστήριο, δύο χρόνια μετά την καταδίκη των κατηγορουμένων σε πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης, κήρυξε σήμερα ομόφωνα αθώους τους 17 εμπλεκόμενους στην υπόθεση της σύμβασης για τον αποκαλούμενο «ηλεκτρονικό πόλεμο».

Ανέτρεψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για την υπόθεση της προμήθειας του Στρατού με συστήματα παρεμβολής από την εταιρία του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου Sonak, κρίνοντας ομόφωνα αθώους τόσο τον επιχειρηματία όσο και τους υπόλοιπους 16 συγκατηγορουμένους του για την επίμαχη σύμβαση που υπογράφηκε πριν από περίπου δεκαοκτώ χρόνια.

Το δικαστήριο, δύο χρόνια μετά την καταδίκη των κατηγορουμένων σε πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης, κήρυξε σήμερα ομόφωνα αθώους τους 17 εμπλεκόμενους στην υπόθεση της σύμβασης για τον αποκαλούμενο «ηλεκτρονικό πόλεμο», οι οποίοι ήταν αντιμέτωποι με την κατηγορία της απιστίας -όσοι είχαν ιδιότητα κρατικού στελέχους- και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν, που βάρυνε τους ιδιώτες που ενεπλάκησαν.

Πλην του κ. Λιακουνάκου αθώοι κρίθηκαν τα πρώην στελέχη της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Γιώργος Κολλίρης και Αντώνης Κάντας, επί θητειών Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου, και Ευάγγελος Βασιλάκος, επί θητείας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, το πρώην στέλεχος της Sonak Ηλίας Αρκουμανέας καθώς και αξιωματικοί ε.α του Στρατού, μέλη, κατά την επίμαχη περίοδο, επιτροπών.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας Ουρανίας Στέκα η οποία ζήτησε την αθώωση των κατηγορουμένων κρίνοντας ότι δεν προέκυψε η διάπραξη της αποδιδόμενης κατηγορίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!