Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ασία: Μισθούς $6 δισ. έχασαν οι εργαζόμενοι στον τομέα των ενδυμάτων
[Euro2day]: Ασία: Μισθούς $6 δισ. έχασαν οι εργαζόμενοι στον τομέα των ενδυμάτων

[Euro2day]: Ασία: Μισθούς $6 δισ. έχασαν οι εργαζόμενοι στον τομέα των ενδυμάτων

Ο μέσος εργαζόμενος στην ασιατική αλυσίδα προμηθειών ενδυμάτων, που αριθμεί 50 εκατ. εργαζόμενους, έχει χάσει περίπου το ένα πέμπτο του μισθού του, που αντιστοιχεί σε περίπου 5,8 δισ. δολάρια απλήρωτους ή χαμένους μισθούς.

Εκατομμύρια εργαζόμενοι στον τομέα των ενδυμάτων στην Ασία έχουν στερηθεί μισθούς 6 δισ. δολαρίων από τότε που τα μεγάλα brands της μόδας ακύρωσαν ή καθυστέρησαν παραγγελίες και παρακράτησαν πληρωμές λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με ένωση που μάχεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Έκθεση της ένωσης Clean Clothes Campaign προειδοποιεί πως πολλοί εργαζόμενοι σε εταιρείες που προμηθεύουν παγκόσμιες αλυσίδες λιανικής πώλησης brands μόδας, όπως οι Hennes & Mauritz, Topshop και Gap, φέρεται πως έλαβαν μερικούς ή καθόλου μισθούς στο τρίμηνο που έληξε τον Μάιο, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Ο μέσος εργαζόμενος στην ασιατική αλυσίδα προμηθειών ενδυμάτων, που αριθμεί 50 εκατ. εργαζόμενους, έχει χάσει περίπου το ένα πέμπτο του μισθού του, που αντιστοιχεί σε περίπου 5,8 δισ. δολάρια απλήρωτους ή χαμένους μισθούς, σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης.

Όταν άρχισαν τα lockdown στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ λόγω του κορωνοϊού, πολλές από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης της ύψους 2,5 τρις. δολαρίων παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας αντέδρασαν απαιτώντας τεράστιες αναδρομικές εκπτώσεις ή αρνούμενες να πληρώσουν για παραγγελίες, καθώς δυσκολεύονταν να πουλήσουν ρούχα και τα έσοδά τους έκαναν «βουτιά».

Οι αναφορές για παρακρατήσεις μισθών εργαζομένων ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο, όταν ξέσπασε η πανδημία στην Κίνα και δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στη ροή υφασμάτων, φερμουάρ, κουμπιών και άλλων αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται στην ασιατική βιομηχανία ενδυμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!