Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ασφυκτικό πρέσινγκ των βιομηχάνων για το ενεργειακό κόστος
[Euro2day]: Ασφυκτικό πρέσινγκ των βιομηχάνων για το ενεργειακό κόστος

[Euro2day]: Ασφυκτικό πρέσινγκ των βιομηχάνων για το ενεργειακό κόστος

Πρωτοβουλίες από τον υπουργό ΠΕΝ Κ. Χατζηδάκη για το ενεργειακό κόστος ζήτησε ο ΣΕΒ. Προβληματισμός και ανησυχία στη βαριά βιομηχανία για τη μη εφαρμογή μέτρων. Το μήνυμα του Δ. Παπαλεξόπουλου.

Εντείνουν τις πιέσεις τους οι βαριές βιομηχανίες προς την κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων που θα μειώσουν το υψηλό κόστος ρεύματος και φυσικού αερίου.

Στη χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και αντιπροσωπεία του ΣΕΒ στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (ΤΙΤΑΝ) και οι αντιπρόεδροι Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos) και Μιχάλης Στασινόπουλος (ΒΙΟΧΑΛΚΟ) συζητήθηκε το πρόβλημα της ακριβής ενέργειας. Ωστόσο, παρά το θετικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί τις τελευταίες 20 μέρες, εντούτοις φάνηκε ότι οι δύο πλευρές δεν είχαν να ανακοινώσουν κάποια είδηση ως προς την αντιμετώπιση του καυτού ζητήματος. Ο υπουργός ΠΕΝ επανέλαβε την πρόθεση του να ανοίξει η αγορά ηλεκτρισμού και να υλοποιήσει και επιμέρους μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και ο πρόεδρος του ΣΕΒ από την άλλη πλευρά δεν έκρυψε την ανησυχία και τον προβληματισμό του…

Το πρόβλημα

Το ενεργειακό κόστος που επωμίζονται οι ελληνικές βιομηχανίες είναι διαχρονικά από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων που παράγουν κι εξάγουν. Αυτό γίνεται ακόμη πιο δυσβάσταχτο μετά τις επιπτώσεις των lockdown και του περιορισμού της ζήτησης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!