Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ασφαλιστικός κλάδος: Πώς κινήθηκαν οι ελληνικές εταιρείες στην Κύπρο
[Euro2day]: Ασφαλιστικός κλάδος: Πώς κινήθηκαν οι ελληνικές εταιρείες στην Κύπρο

[Euro2day]: Ασφαλιστικός κλάδος: Πώς κινήθηκαν οι ελληνικές εταιρείες στην Κύπρο

Τα μερίδια των ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών στην κυπριακή αγορά το πρώτο φετινό εξάμηνο. Ανθεκτική η παραγωγή στον κορωνοϊό, συζητήσεις για εξαγορές και συγχωνεύσεις. Αναλυτικοί πίνακες.

Άνοδο στον κλάδο ζωής και οριακή μόνο υποχώρηση στις γενικές καλύψεις σημείωσε η ασφαλιστική παραγωγή στην Κύπρο κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, παρουσιάζοντας ισχυρή αντίσταση στις επιπτώσεις της πανδημίας.

Με βάση τα στοιχεία της 31ης Δεκεμβρίου του 2019 όλες οι εταιρείες είχαν δείκτη φερεγγυότητας άνω του 100%, με εξαίρεση την Prime Insurance, κατάσταση όμως που διορθώθηκε μέσα στο 2020 όταν η Prime πούλησε στην Interamerican τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα.

Ειδικότερα η παραγωγή του κλάδου ζωής στην Κύπρο σημείωσε άνοδο της τάξεως του 4,8% κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, με πολύ σημαντικό κομμάτι της αγοράς να συγκεντρώνεται σε λίγους μεγάλους «παίκτες». Έτσι -βλέπε στοιχεία παρατιθέμενου πίνακα- μεγαλύτερα μερίδια αγοράς εμφάνισαν η θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου Eurolife (27,4%), η CNP Cyprialife (μέλος του γαλλικού πολυεθνικού Ομίλου) με 25,3%, η Universal Life (14%), η Hellenic (Όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας) με 7,3% και η MetLife με 6,7%.

Σε ότι αφορά τις ελληνικών συμφερόντων ασφαλιστικές εταιρείες, το μερίδιο αγοράς της Prime Insurance (όμιλος Δημήτρη Κοντομηνά) ήταν 6,2%, της Altius (πρώην Alpha Ασφαλιστική) 5% και της Εθνικής Ασφαλιστικής 3,3%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!