Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ασφάλεια στο Διάστημα με ελληνικό άρωμα…
[Euro2day]: Ασφάλεια στο Διάστημα με ελληνικό άρωμα…

[Euro2day]: Ασφάλεια στο Διάστημα με ελληνικό άρωμα…

Το έργο SIDLOC θα αναπτυχθεί και θα ολοκληρωθεί σε κοινοπραξία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας σε ένα αμιγώς ελληνικό συνεργατικό σχήμα. Πρότζεκτ διεθνούς εμβέλειας, από τα σημαντικότερα έργα διαστημικής τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Ο οργανισμός Libre Space Foundation, που ειδικεύεται στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη ανοικτών διαστημικών τεχνολογιών, ανέλαβε πρόσφατα ένα από τα μεγαλύτερα έργα διαστημικής που έχει δοθεί στην Ελλάδα. Πρόκειται για το έργο SIDLOC (Space craft Identification and Localization), το οποίο χρηματοδοτείται από το European Space Agency (ESA) – Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΟΔ) και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα ARTES.

Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται στα 750 χιλ. ευρώ και θα διαρκέσει 3 χρόνια, περιλαμβάνοντας και εκτόξευση νέων αποστολών στο Διάστημα.

Η Ελλάδα πρωτοπορεί σε ένα νέο τομέα του Διαστήματος

Σύμφωνα με τον Πιέρρο Παπαδέα, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Libre Space Foundation, «στόχος του SIDLOC είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία ενός προτύπου-standard για την αναγνώριση και τον εντοπισμό δορυφόρων, συμβάλλοντας στη δημιουργία ασφαλών συνθηκών στο Διάστημα». Με το SIDLOC θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για ασφαλείς διαστημικές αποστολές καθώς ο έγκαιρος εντοπισμός δορυφόρων θα ενισχύσει την ασφάλεια του Διαστήματος, τη βιωσιμότητα και την επιτυχία των διαστημικών αποστολών.

Το SIDLOC αποτελεί έργο διεθνούς εμβέλειας ενώ ταυτόχρονα είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα διαστημικής τεχνολογίας στην Ελλάδα και η πρώτη φάση του έχει ήδη ξεκινήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!