Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ασανσέρ τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα λόγω διαγνωστικής μεθόδου
[Euro2day]: Ασανσέρ τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα λόγω διαγνωστικής μεθόδου

[Euro2day]: Ασανσέρ τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα λόγω διαγνωστικής μεθόδου

Τι συμβαίνει με τα «πήγαινε-έλα» των Κινέζων στη διάγνωση του κορωνοϊού. Γιατί μειώθηκαν κατά χιλιάδες. Από τα τεστ νουκλεϊκών οξέων, πέρασαν στις αξονικές τομογραφίες που οδήγησαν σε άλμα κατά 15.000 τις νέες περιπτώσεις. Σε ποια μέθοδο καταλήγουν.

Τα πιο λίγα νέα κρούσματα κορωνοϊού από τα τέλη Ιανουαρίου ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι κινεζικές αρχές, κυρίως λόγω της αλλαγής των διαγνωστικών κριτηρίων για τους ασθενείς της περιφέρειας Χουμπέι, που είναι και το επίκεντρο της έξαρσης.

Σύμφωνα με το Reuters, η ηπειρωτική Κίνα είχε 394 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις την Τετάρτη, σημειώνοντας απότομη πτώση από τις 1.749 περιπτώσεις που είχε την Τρίτη και τις πιο λίγες από τις 23 Ιανουαρίου.

Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα είναι 74.576.

Η αλλαγή της διαγνωστικής μεθόδου έχει προκαλέσει αμφιβολίες για την κατάσταση της έξαρσης.

Αρχικά, οι αρχές χρησιμοποιούσαν τεστ νουκλεϊκών οξέων για να εξακριβώσουν την παρουσία του ιού. Ωστόσο, αυτά τα τεστ απαιτούν ημέρες επεξεργασίας, ενώ υπήρξαν και ελλείψεις αυτών των τεστ.

Ετσι, την περασμένη εβδομάδα, η Χουμπέι εισήγαγε μία νέα, πιο γρήγορη μέθοδο, μέσω αξονικής τομογραφίας, που χρησιμοποιεί ακτίνες Χ, για την αποκάλυψη των μολύνσεων στους πνεύμονες και για να επιβεβαιώσει την παρουσία του ιού.

Αυτή η μέθοδος οδήγησε σε άλμα τα νέα κρούσματα, καταγράφοντας περισσότερες από 15.000 νέες περιπτώσεις στις 12 Φεβρουαρίου, τροφοδοτώντας τους φόβους για γρήγορη εξάπλωση του ιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!