Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αρχή τηλεπικοινωνιών: Μπαίνει στο κυνήγι έργων ΕΣΠΑ
[Euro2day]: Αρχή τηλεπικοινωνιών: Μπαίνει στο κυνήγι έργων ΕΣΠΑ

[Euro2day]: Αρχή τηλεπικοινωνιών: Μπαίνει στο κυνήγι έργων ΕΣΠΑ

Στην επιλογή συμβούλου που θα αναλάβει να γνωμοδοτήσει για τη διαδικασία σύναψης και υλοποίησης προγραμματικών συμφωνιών με δημόσιους φορείς προχωρά η ΕΕΤΤ. Στόχος να διαχειρίζεται έργα ανάθεσης προμηθειών ή υπηρεσιών.

Να ενισχύσει την τεχνική και επιστημονική επάρκεια της προκειμένου να προχωρήσει στην διεκδίκηση και υλοποίηση έργων που θα εδραιώσουν το ρόλο της στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών, θα επιδιώξει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), μέσα από προγραμματικές συμφωνίες με άλλους δημόσιους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στην έγκριση της σκοπιμότητας ανάθεσης σε Ανάδοχο, του έργου της παροχής υπηρεσιών εξειδικευμένου συμβούλου της ΕΕΤΤ στη διαδικασία σύναψης και υλοποίησης προγραμματικών συμφωνιών με δημόσιους φορείς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση η «ΕΕΤΤ διαθέτει πολυετή εμπειρία σε διαχείριση μεγάλων και πολύπλοκων έργων, συγχρηματοδοτούμενων και μη. Έχοντας προχωρήσει από το 2010, σε αναδιάρθρωση των εσωτερικών διαδικασιών της, προκειμένου να είναι συμβατή με τις αυστηρές προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται για τη διαχείριση έργων του ΕΣΠΑ, είναι σε θέση ως Φορέας να διαχειρίζεται έργα ανάθεσης Προμηθειών ή Υπηρεσιών».

Στο πλαίσιο της διεκδίκησης χρηματοδότησης έργων από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 & 2021-2027, που θα συμβάλλουν στην βελτιστοποίηση της λειτουργίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΕΕΤΤ, κρίνεται σκόπιμη η σύναψη στρατηγικών συμφωνιών και συνεργασιών με λοιπούς δημόσιους φορείς, προκειμένου να ενδυναμωθεί αμφίπλευρα η τεχνική και επιστημονική επάρκεια και να προχωρήσει στην υλοποίηση έργων που θα εδραιώσουν το ρόλο της ΕΕΤΤ στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!