Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Απορρίφθηκε η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τα ΕΛΠΕ
[Euro2day]: Απορρίφθηκε η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τα ΕΛΠΕ

[Euro2day]: Απορρίφθηκε η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τα ΕΛΠΕ

«Όταν ψηφίζατε τον Ν.4548 και όταν ψηφίζατε και τον δικό μας Ν.4706/20 για την εταιρική διακυβέρνηση δεν γνωρίζατε ότι το διοικητικό συμβούλιο μιας εισηγμένης θα πρέπει να προκύπτει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις; Το παραβλέψατε; Ενεργείτε με εντυπωσιακή προχειρότητα», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Απορρίφθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα η τροπολογία που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εξασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος στην ΕΛ.ΠΕ. και τη συμμετοχή των εργαζομένων στη διοίκηση της εταιρίας.

Η τροπολογία κατατέθηκε με πρωτοβουλία των Τομέων, Οικονομικών και Περιβάλλοντος-Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση της Σύμβασης για το Ελληνικό, που συζητήθηκε και ψηφίσθηκε σήμερα στη Βουλή.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η τροπολογία την οποία εισηγείται σήμερα η Αξιωματική Αντιπολίτευση εισάγει δομικές παρεκκλίσεις από τον εταιρικό Ν.4548/18 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν ψηφίζατε τον Ν.4548 και όταν ψηφίζατε και τον δικό μας Ν.4706/20 για την εταιρική διακυβέρνηση δεν γνωρίζατε ότι το διοικητικό συμβούλιο μιας εισηγμένης θα πρέπει να προκύπτει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις; Το αγνοούσατε; Το παραβλέψατε; Ενεργείτε με εντυπωσιακή προχειρότητα», είπε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής, Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε «μείζον πολιτικό ζήτημα για τη χώρα» το θέμα του Δ.Σ. της ΕΛ.ΠΕ. «Η συμμετοχή του δημοσίου στην εταιρία είναι σημαντικότατο περιουσιακό στοιχείο, με αναπτυξιακή και εθνική σημασία», επισήμανε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!