Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Aπολογισμός 2020 του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας
[Euro2day]: Aπολογισμός 2020 του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας

[Euro2day]: Aπολογισμός 2020 του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας

Η δράση του εθνικού φορέα Τυποποίησης στην Ελλάδα που εκπροσωπεί την χώρα μας στους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς Τυποποίησης: CEN, CENELEC και ETSI και στους Διεθνείς Οργανισμούς Τυποποίησης: ISO και IEC.

Σημαντική για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ήταν το 2020 η συμβολή του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (Ε.Σ.Υ.Π.) -αποτελείται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) και το Εθνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας (Ε.Ι.Μ.) – υπό τη νέα διοίκηση με πρόεδρο τον κ. Αδριανό Παυλόπουλο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Νικόλαο Καλάκο και την αρωγή του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Αναλυτικά, ο απολογισμός του ΕΣΥΠ για το 2020 έχει ως εξής:
Α. ΕΛΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης)

Ο ΕΛΟΤ λειτουργεί από το 1976 ως εθνικός φορέας Τυποποίησης στην Ελλάδα και εκπροσωπεί την χώρα μας στους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς Τυποποίησης: CEN, CENELEC και ETSI και στους Διεθνείς Οργανισμούς Τυποποίησης: ISO και IEC.

Οι δραστηριότητες του ΕΛΟΤ το 2020

1. Αναθεώρηση 314 Ελληνικών Τεχνικών Προδιαγραφών (ΕΤΕΠ)

Με την απόφαση Δ.Σ. ΔΕΣΥΠ 551-20/31-01-2020 εγκρίθηκε το Τεύχος Διακήρυξης του Διαγωνισμού που αφορά την ανάθεση αναθεώρησης 314 Ελληνικών Τεχνικών Προδιαγραφών (ΕΤΕΠ). Επισημαίνεται ότι η υπογραφή της σύμβασης για την αναθεώρηση των 314 ΕΤΕΠ αποτελούσε ένα από 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης.

Ολοκληρώθηκε με την υπογραφή σχετικής σύμβασης με την Ανάδοχο, στις 8 Δεκεμβρίου 2020 και υλοποιείται κανονικά (προϋπολογισμός έργου 1.227.600,00€).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!