Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Από τους δήμους τα νέα ψηφιακά πιστοποιητικά
[Euro2day]: Από τους δήμους τα νέα ψηφιακά πιστοποιητικά

[Euro2day]: Από τους δήμους τα νέα ψηφιακά πιστοποιητικά

Τις επόμενες ημέρες η ψηφιοποίηση των οκτώ «δημοφιλέστερων» πιστοποιητικών σε δημοτολόγια και ΚΕΠ, τόνισε ο υπουργός. Τι είπε για τις τιμές των data στην κινητή.

Περισσότερες από 6,6 εκατ. επισκέψεις το χρόνο πραγματοποιούνται σε δημοτολόγια και ΚΕΠ για οκτώ πιστοποιητικά που συνδέονται με τους δήμους, όπως το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, η ληξιαρχική πράξη γέννησης, κ.α. είπε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η «Διανέοσις» ο κ. Πιερρακάκης υποστήριξε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η ψηφιοποίηση τριών από τα οκτώ πιστοποιητικά, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών. Μέσα στο μήνα αναμένεται οι πολίτες να μπορούν να λάβουν ηλεκτρονικά και τα οκτώ πιστοποιητικά, εξήγησε.

Ο υπουργός «άδειασε» τη διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που είχε αναθέσει και στηρίξει την πρόσφατη έρευνα της φινλανδικής Rewheel για τις τιμές στα data της κινητής τηλεφωνίας υποστηρίζοντας πως βρίσκονται κοντά στον μέσο όρο της Ε.Ε. αν αφαιρεθεί η φορολογία.

Για τον διαγωνισμό που αφορά τις νέες ταυτότητες παρέπεμψε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Υπενθύμισε, όμως, πως μέσα σε ενάμισι – δύο χρόνια οι πολίτες θα έχουν έναν και μοναδικό αριθμό για τις συναλλαγές με το δημόσιο, τον Προσωπικό Αριθμό (Π.Α.) που είναι ο ΑΦΜ. Στα δύο χρόνια θα χρειαστεί να εκδώσουν Π.Α. όσοι δεν διαθέτουν ΑΦΜ, μεταξύ των οποίων και οι ανήλικοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!