Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Από 36 έως 72 οι δόσεις για τα χρέη της πανδημίας
[Euro2day]: Από 36 έως 72 οι δόσεις για τα χρέη της πανδημίας

[Euro2day]: Από 36 έως 72 οι δόσεις για τα χρέη της πανδημίας

Εντάσσονται όλες οι οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία από τον Μάρτιο του 2020 και μετά. Σήμερα οι αποφάσεις. Νέα ευκαιρία για όσους ήταν ενταγμένοι στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων την 1η Νοεμβρίου 2019 και στη συνέχεια την απώλεσαν.

Σε 36-72 δόσεις θα εξοφληθούν τα χρέη της πανδημίας σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον δεν «στραβώσει» κάτι σήμερα στην τελική τηλεδιάσκεψη των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο για το θέμα.

Χρήστος Σταϊκούρας και Θεόδωρος Σκυλακάκης με δημόσιες δηλώσεις τους προαναγγέλλουν ανακοινώσεις εντός των ημερών σημειώνοντας πως «είμαστε πολύ κοντά».

Ηδη ο υπουργός Οικονομικών έχει προδιαγράψει τους δικαιούχους αυξημένων διευκολύνσεων για την εξόφληση πάσης φύσεως χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 και μετά.

Το νέο σχήμα των αυξημένων δόσεων θα αφορά τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ μηνός Απριλίου, τους εργαζόμενους οι οποίοι βρέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας ή εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Συν-εργασία, α ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν κάνει δήλωση covid καθώς και άνεργους οι οποίοι ήταν ή είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ στη διάρκεια της πανδημίας.

Το σενάριο το οποίο βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων αφορά αποπληρωμή των οφειλών σε 36 άτοκες ή 72 έντοκες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2022 ενώ στη λίστα των χρεών που εντάσσονται σε αυξημένες διευκολύνσεις ενσωματώνονται και τα «παγωμένα» χρέη της πανδημίας τα οποία με βάση τα ισχύοντα σήμερα παραμένουν σε αναστολή είσπραξης έως τον Δεκέμβριο του 2021 και στη συνέχεια εξοφλούνται με 24 άτοκες ή 48 έντοκες μηνιαίες δόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!