Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Απειλείται κρίσιμη ζώνη στήριξης στο Χρηματιστήριο
[Euro2day]: Απειλείται κρίσιμη ζώνη στήριξης στο Χρηματιστήριο

[Euro2day]: Απειλείται κρίσιμη ζώνη στήριξης στο Χρηματιστήριο

Σε μια ζώνη διαπραγμάτευσης 60 μονάδων έχει βαλτώσει εδώ και μήνες η εγχώρια αγορά. Οι φόβοι των αναλυτών ότι η εικόνα θα επιδεινωθεί όσο οδεύουμε προς τις αμερικανικές εκλογές. Ποια είναι τα κρίσιμα τεχνικά όρια για τους δείκτες.

Από τη διάσπαση στις 650 μονάδες που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα το ζητούμενο, η αγορά μετοχών κινήθηκε γρήγορα στην προσπάθεια για επιβεβαίωση της περιοχής των 610-615 μονάδων ως ζώνη στήριξης.

Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει «βαλτώσει» σε μια ζώνη διαπραγμάτευσης 60 μονάδων περίπου, από τις 600 με 660 μονάδες περίπου ως ταβάνι, ενώ η πλειονότητα από τους συμμετέχοντες στην αγοράς θεωρούν ότι όσο πλησιάζουν οι αμερικανικές εκλογές και το risk-off, οι συνθήκες διαπραγμάτευσης θα επιδεινωθούν. Η διάσπαση μιας εκ των δύο περιοχών θα προκαλέσει και την αύξηση των συναλλαγών που για την ώρα δεν δύναται να ξεπεράσουν τα 50 εκατ. ευρώ στις «ζωντανές» συνεδριάσεις.

Την ίδια ώρα, αρκετές από τις εισηγμένες του Χρηματιστηρίου, όπως προκύπτει και από το 3ο ATHEX Mid-Cap Conference αλλά και από τα αποτελέσματα του εξαμήνου, βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Είναι πλέον ορατό ότι ο γεωπολιτικός κίνδυνος βαραίνει υπέρμετρα στη διάθεση της αγοράς και το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί για αρκετό χρονικό διάστημα την αγορά και σίγουρα έως ότου η Τουρκία δεχθεί κάποιο ισχυρό μήνυμα και υποχρεωθεί σε αλλαγή πλεύσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!