Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Απαλλαγή ΦΠΑ στις δαπάνες κατασκευής ξενοδοχειακών μονάδων
[Euro2day]: Απαλλαγή ΦΠΑ στις δαπάνες κατασκευής ξενοδοχειακών μονάδων

[Euro2day]: Απαλλαγή ΦΠΑ στις δαπάνες κατασκευής ξενοδοχειακών μονάδων

Οι προϋποθέσεις που ορίζει η υπουργική απόφαση του Απόστολου Βεσυρόπουλου για απαλλαγή από τον φόρο. Ποια είναι η διαδικασία για να εξασφαλίσουν οι επιχειρήσεις το φορολογικό όφελος.

Ανάσα ρευστότητας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οι οποίες πραγματοποιούν από σήμερα κατασκευαστικές εργασίες έρχεται να δώσει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου. Πρακτικά, θα μπορούν να κάνουν κατασκευαστικές εργασίες χωρίς να χρεώνεται ο ΦΠΑ που αναλογεί εφόσον ο φόρος υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ, διευκολύνοντας έτσι επενδυτικές εργασίες σε καιρούς παραπάνω από δύσκολους.

Η απόφαση Βεσυρόπουλου «πατάει» σε παλαιότερη απόφαση του 1987, σύμφωνα με την οποία ο φόρος προστιθέμενης αξίας που αναλογεί στην εισαγωγή ή την αγορά στο εσωτερικό καινούργιου μηχανολογικού και λοιπού εν γένει εξοπλισμού που πραγματοποιείται από βιομηχανικές, βιοτεχνικές, μεταλλευτικές, λατομικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καθώς και από αγροτικές επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί (υποχρεωτικά ή προαιρετικά) στο κανονικό καθεστώς του Φ.Π.Α., καταβάλλεται από τον ίδιο τον επενδυτή (εισαγωγέα-αγοραστή) με την πρώτη προσωρινή δήλωση, που υποβάλλεται μετά την εισαγωγή ή αγορά. Η αγορά της υπηρεσίας ή του προϊόντος γίνεται χωρίς ΦΠΑ και ο αναλογών φόρος προστιθέμενης αξίας προσαυξάνει τόσο το φόρο εκροών, όσο και το φόρο εισροών της ίδιας φορολογικής περιόδου.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου η διαδικασία καταβολής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας που προβλέπεται από την Π.2869/2389/ΠΟΛ.137/1987 (Β΄236) κοινή απόφαση Υπουργών Οικονομικών και Γεωργίας εφαρμόζεται κατ’ αναλογία και για τις δαπάνες κατασκευής για κτήρια, κτίσματα και κατασκευαστικές εργασίες εν γένει επί κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων που πραγματοποιούνται από υποκείμενες στον φόρο επιχειρήσεις, εφόσον εξυπηρετούν τις ανάγκες της επιχείρησης, συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την παροχή των υπηρεσιών της και ο φόρος που αναλογεί στις εργασίες αυτές είναι τουλάχιστον 3.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!