Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αντλησε 2,5 δισ. από το re-opening του 10ετούς η Ελλάδα
[Euro2day]: Αντλησε 2,5 δισ. από το re-opening του 10ετούς η Ελλάδα

[Euro2day]: Αντλησε 2,5 δισ. από το re-opening του 10ετούς η Ελλάδα

Στα mid-swaps + 140 μονάδες βάσης το επιτόκιο. Ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ οι προσφορές για την επανέκδοση του τίτλου, με τον ΟΔΔΗΧ να προχωρά δύο φορές σε μείωση του επιτοκίου. Το σχόλιο των Financial Times.

Ισχυρή ζήτηση εκδηλώθηκε για την επανέκδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στην οποία προχώρησε ο ΟΔΔΗΧ, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια.

Η Ελλάδα άντλησε τελικά 2,5 δισ. ευρώ από την έκδοση που έχει ωρίμανση τη 18η Ιουνίου 2030 (στα 5,5 δισ. η έκδοση μαζί με τους τίτλους του υφιστάμενου 10ετούς).

Σύμφωνα με ανάδοχο της έκδοσης, οι προσφορές ξεπέρασαν τελικά τα 18 δισ. ευρώ, με την τελική αποτίμηση του τίτλου να πραγματοποιείται στα mid-swaps + 140 μονάδες βάσης (γύρω στο 1,23%).

Όπως σχολιάζουν οι Financial Times, το επιτόκιο στο οποίο έκλεισε η έκδοση σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πληρώσει πρακτικά μηδενικό premium έναντι των ομολόγων που τελούν υπό διαπραγμάτευση στη δευτερογενή αγορά.

«Το μέγεθος του βιβλίου προσφορών δείχνει ξεκάθαρα ότι ακόμα και λιγότερο αξιόχρεες χώρες στην ευρωζώνη έχουν μεγάλη ζήτηση», σχολιάζει ο Richard McGuire, στρατηγικός αναλυτής της Rabobank.

Οπως έγραψε το Euro2day.gr, στη δημοπρασία εκδηλώθηκε σημαντική ζήτηση καθώς σε λίγη ώρα είχαν συγκεντρωθεί προσφορές 16 δισ. ευρώ. Ο ΟΔΔΗΧ είχε δώσει guidance με αρχικό mid-swap +150 μονάδες βάσης (δηλαδή επιτόκιο περίπου 1,33%), στη συνέχεια το μείωσε στο mid-swap + 145 μονάδες βάσης ή 1,28% και στη συνέχεια προχώρησε σε νέα μείωση στο mid-swap + 140 μονάδες βάσης (1,23%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!