Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αντίστροφη μέτρηση στην πώληση του ΔΕΔΔΗΕ
[Euro2day]: Αντίστροφη μέτρηση στην πώληση του ΔΕΔΔΗΕ

[Euro2day]: Αντίστροφη μέτρηση στην πώληση του ΔΕΔΔΗΕ

Το Νοέμβριο αναμένεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 49% της θυγατρικής της ΔΕΗ. Τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2021 οι δεσμευτικές προσφορές. Η εκκρεμότητα του ρυθμιστικού πλαισίου για τον ΔΕΔΔΗΕ.

Στην προετοιμασία των διαγωνιστικών διαδικασιών για την πώληση του 49% του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας προχωρούν η μητρική εταιρία ΔΕΗ και οι σύμβουλοι ιδιωτικοποίησης Goldman Sachs και Eurobank.

Πηγές αναφέρουν στο Euro2day.gr, πως ο πωλητής σε συνεργασία με τους συμβούλους κινούνται εντατικά ώστε τις επόμενες εβδομάδες να δημοσιευτεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος το οποίο θα αποτελέσει κι ένα είδος market test, ως προς τη συμμετοχή επενδυτών. Πάντως οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι ήδη το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και προέρχεται κυρίως από funds και ευρωπαϊκές εταιρίες διαχείρισης δικτύων διανομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονοδιάγραμμα δείχνει τον Νοέμβριο να δημοσιευτεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε το πρώτο δίμηνο του 2021 να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και την ερχόμενη Άνοιξη να έχει κλείσει οικονομικά η συναλλαγή και η μεταβίβαση του μειοψηφικού ποσοστού. Σημειώνεται όπως έχει αναγγείλει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ο επενδυτής θα έχει ενισχυμένα δικαιώματα μειοψηφίας.

Μοναδική εκκρεμότητα που απομένει για να εκκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες απομένει η έγκριση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας του νέου ρυθμιστικού πλαισίου για τον ΔΕΔΔΗΕ. Αυτό θα έχει διάρκεια τέσσερα συν τέσσερα χρόνια και θα προβλέπει πέραν του WACC και τη χορήγηση κινήτρων για συγκεκριμένες επενδύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!