Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Αντισώματα για έως 4 μήνες έχουν οι επιζώντες της Covid-19
[Euro2day]: Αντισώματα για έως 4 μήνες έχουν οι επιζώντες της Covid-19

[Euro2day]: Αντισώματα για έως 4 μήνες έχουν οι επιζώντες της Covid-19

Μελέτη δείχνει πόσο διαρκεί η ανοσία σε όσους ανέρρωσαν και αν οι μολυσμένοι θα αναπτύξουν διαρκή προστασία από τον κορωνοϊό. Με ποια εξέταση βλέπει κάποιος αν κόλλησε τους τελευταίους δύο μήνες.

Οι άνθρωποι που ανέρρωσαν από Covid-19 μάλλον έχουν αντισώματα για έως τέσσερις μήνες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οπως μεταδίδει το skynews, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης είχαν ως στόχο να προσδιορίσουν πόσο διαρκεί η ανοσία στους επιζώντες του ιού και εάν αυτοί που έχουν μολυνθεί με Covid-19 θα αναπτύξουν διαρκή προστασία από τον ιό.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει αντισώματα ως απόκριση στο SARS-Cov-2, τον ιό που προκαλεί Covid-19.

Ωστόσο, η Δρ Richelle Charles, που συμμετείχε στη μελέτη, δήλωσε ότι υπάρχει ένα «μεγάλο κενό γνώσης» όσον αφορά το πόσο διαρκούν αυτές οι αντιδράσεις αντισωμάτων.

Τα επίπεδα αντισωμάτων που ονομάζονται ανοσοσφαιρίνη G (IgG) παρέμειναν αυξημένα σε μολυσμένους ασθενείς για έως και τέσσερις μήνες και συνδέθηκαν με την παρουσία προστατευτικών εξουδετερωτικών αντισωμάτων -τα οποία κατέδειξαν επίσης μικρή μείωση της δραστηριότητας με την πάροδο του χρόνου-, ανέφεραν οι ερευνητές.

«Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι πιθανότατα προστατευμένοι για αυτό το χρονικό διάστημα. Δείξαμε ότι οι βασικές αποκρίσεις αντισωμάτων στην Covid-19 εξακολουθούν να υφίστανται», σημείωσε η Δρ Charles στο The Harvard Gazette.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!